Sølv og bronse til Grenland og Arendal i Longhaul VM

Norske medaljer da verdensmesterskapet i båtgrenen Thundercat startet i helgen ved Cornwall, England.

Publisert

Med fire norske team som stilte til start på longhaul-disiplinen var det ekstra gledelig at to av teamene fikk medalje. Det ene, søskenparet Sigurd og Elen Mollestad fra Lillesand og Arendal Båtsport Klubb klarte å klatre opp til en 3. plass og bronsemedalje i sin klasse. Dette er samme resultat de fikk i fjorårets verdensmesterskap som ble avholdt i Grimstad.

- Vi er veldig fornøyde med resultatet på Longhaul, sier søskenparet i en melding fra England. En tredje plass er en god start på mesterskapet. Vi valgte en litt for stor propell og det var godt med sjø, så det er klart det hadde lønt seg med en mindre propell, sier Elen Mollestad.

Simen Andvik og Tony André Wolckmar fra Grenland gjorde det enda bedre og kom inn som 2. beste båt.

- Dette var bare knallmoro, utbryter Tony André Wolckmar og får støtte fra Simen Andvik. I løpet av racet måtte utøverne bytte tank. Det var 51km en vei inn for å bytte tank og 51km til, forklarer Wolckmar. Det var utrolig tungt å løpe de 100 meterne med en full 25 liters tank, og det er mulig 1. plassen røyk der, men vi er storfornøyd med 2. plass i Longhaulen. Det er veldig moro for oss og for Madness Racing. Madness Racing består for øvrig av Andre Liltved og Sondre Andvik som også deltar i VM.

Idag er det surf som står på programmet, og det er en øvelse nordmennene har trent lite på siden det er lite surfebølger hjemme i Norge. De andre lagene er veldig gode, men vi skal gjøre det beste vi kan så vi kan ro oss inn til den plasseringa vi får, forteller Wolckmar. Men, det skal bli to knallharde heat den neste uka. Vi har motet oppe og det er det aller viktigste, forsikrer Wolckmar.

Lagleder, Paul Engelstad, er godt fornøyd med den norske innsatsen så langt. Jeg er storfornøyd med innsatsen til laget. Foreberedelser og timing har vært helt outstanding som vi sier på godt norsk, smiler Engelstad.

Les mer på Norges Motorsportsforbunds sider.

Powered by Labrador CMS