Slutt for Skibsplast

- Vi stanser hele produksjonen, og sier opp de siste seks personene på båtfabrikken. Lokalene skal leies ut, sier Rune Skibsrud til Fedrelandsvennen.

Publisert

Fædrelandsvennen skrev for to uker siden at båtprodusenten i Setesdal slet og skulle si opp de fleste av sine ansatte. Nå er det klart at alle i produksjonen må gå. Dette meldte Setesdølen fredag. Nå skal de selge de siste 30 båtene de har på lager, og Skibsrud sier de fortsatt vil opprettholde et delelager.

- Alt har blitt dramatisk forverret de siste fire årene. Det var ikke lenger mulig å holde høyt tempo og lave kostnader. Han er andregenerasjon båtbygger, og har vært daglig leder i 12 år. Bedriften var nære på å gå over ende i 1988, men klarte altså å holde ut i 24 ekstra år, sier Skibsrud til Feven.

Skibsrud sier det kan være en åpning for at det fortsatt kan bli produsert Skibsplastbåter, men da i leide lokaler og hvis bestillingene gjør det lønnsomt. Han sier at de også har kontakter inn mot et polsk verft hvis man ønsker å sette i gang produksjonen igjen.

Powered by Labrador CMS