Sleipner med oppkjøp i Østerrike
Sleipner med oppkjøp i Østerrike

Sleipner med oppkjøp i Østerrike

Sleipner Motor i Fredikstad har kjøpt opp den Østerrikske truster-produsenten Marinno Maritime Innovations.

Publisert

Sleipner Motor AS er allerede en verdensledende produsent av side-power truster-, stabilisering- og styresystemer, og nå blir bedriften fra Fredrikstad enda større, med oppkjøpet i Østerrike.

Marinno er kjent for sin serie av Exturn utvendig-monterte baugpropellere og hekktrustere for mindre og mellomstore båter. Serien er spesielt egnet i båter med begrenset innvendig plass eller konstruksjoner med grunne skrog som ikke tillater en tradisjonell tunnelinstallasjon eller en nedfellbar løsning. Den kompakte konstruksjonen gjør også serien spesiellt aktuell som hekktrusterløsning.

Merkenavnet Side-Power forbindes generelt med verdens ledende båtprodusenter, hvorav majoriteten velger Side-Power som standard fabrikkmontering av trustere i sine båter, men også i senere tid for en stor satsing på stabilisatorsystemer, avanserte styresystemer, samt større trustere for det øvre segmentet. Side-Power produktene dekker i dag båter fra 23 til 160 fot.

Marinno Maritime Innovations Gmbh har nå tatt navnet Sleipner-Marinno Gmbh og vil fortsette sin virksomhet fra nåværende fasiliteter i Rankweil, Østerike, med samme bemanning og produktutvalg. Forhandlernettverk og salgsstruktur for begge selskaper vil videreføres etter dagens modell.

Sleipner vil distribuere Exturn trustere i Norge og Sverige.

Sleipner anser Marinnos Exturn trustere som en forlengelse av deres Side-Power program og vil nå kunne tilby trusterløsninger for nesten ethvert fartøy mellom 18 og 160 fot. En snarlig adapsjon mot felles komponenter vil gjøre begge modellserier kompatible med hverandre, slik at båteiere vil få en unik fleksibilitet for en optimal installasjon for hver enkelt båt.

Powered by Labrador CMS