På grunn utenfor Veierland.
På grunn utenfor Veierland.

Skuffet over politiet etter havari

Fergeskipper Edmund Paulsen er forbannet over at politiet ikke tok promilleprøve etter at en båt gikk på grunn i Vestfold.

Publisert

– Jeg får nesten lyst til å la være å bry meg, raser fergeskipper Edmund Paulsen. Han og Tore Iversen så søndag kveld en båt med to personer brase opp på øya Hestholmen i Vestfold. To timer senere hjalp politiet dem til land, etter å ha godtatt forklaringen deres om at båten var plassert på land av tidevannet mens båtføreren koste seg med alkohol, ifølge Sandefjord Blad.

Det var utenfor Veierland hendelsen skjedde søndag kved. Iversen og Paulsen mistenkte promillekjøring og tok kontakt med politiet.

Båtlivs reportasjebåt kom til stedet kort tid etter at havariet ble meldt over Tjøme Radio.

– Vi venter på politiet, og tror det dreier seg om promillekjøring, sa Iversen til Båtliv.

– Jeg vil anta at båten hadde 10-12 knops fart før den kjørte på Hestholmen, fortsatte han.

Fergeskipper Edmund Paulsen tok straks kontakt med politiet, da han mandag leste i Sandefjord Blads nettavis at det ikke var tatt promilletest av båtføreren.

– Vi sto og så på begge to. Det var helt vilt. Båten oppførte seg merkelig, og skjenet nærmere og nærmere land. Tore Iversen sa det at denne går snart på Hestholmen, sier skipper Edmund Paulsen.  Han kontaktet straks Tjøme Radio over VHF´en og fikk beskjed om at politibåten hadde gått av vakt. Noen minutter senere ringe politiet Paulsen opp og fortalte at de skulle mobilisere.

Først en to timers tid senere var politiet på plass. De to kameratene i båten forklarte at de hadde lagt til i edru tilstand mens det var høyvann, og at de utover kvelden hadde oppdaget at lavvannet hadde plassert båten på land, mens de hadde kost seg med alkohol.

Dette tok politiet for god fisk og skysset de to mennene over til fastlandet.

– Når jeg ser hvordan politiet håndterte dette, får jeg nesten lyst til å la være å bry meg. Jeg føler meg nærmest latterliggjort, sier Edmund Paulsen, som tilbudte seg å vitne, om det skulle være nødvendig.

Politiet i Sandefjord var ikke tilgjengelig for kommentar da Båtliv forsøkte å få kontakt via telefon i dag, men ifølge Sandefjords Blad skal de to kameratene ha vært i godt humør.

Powered by Labrador CMS