Skred av nye kamera

Alle de store kameraproduseneten kommer med nye vanntette modeller, perfekt til båt. Her er siste fra Canon.

Publisert

Canon er markedsledende på kamera, og lager også gode kompaktkamera. Deres vanntette modell D10 tok gode bilder, men var klumpete og optikken hadde liten breddvidde. Stor bredvidde (Vidvinkel) er en fordel når man tar bilder og film om bord.

NY MODELL

Nå kommer D20 som ser svært lovende ut for bruk om bord. Kamera er mer kompakt og har en linse tilsvarende 28 med mer på et fullformat speilreflekskamera. Linsen har et zoomområde på 5x. Oppløsningen er økt og er nå på hele 12,1 megapixler. Kamera har også innebygget GPS, noe som gjør at bildene blir geotagget. Det vil si at bildene også inneholder posisjonsdata i tillegg til tid. Det gjør det enklere å søke frem og sortere bilder i ettertid. Fint om du har en elektronisk loggbok om bord.

OGSÅ VIDEO

D20 kan ta film i full HD-kvalitet. Du kan også filme under vann. Kamera skal tåle dykk ned på 10 meter. LCD-skjermen er på 3 tommer. D20 kommer i salg i mai og vil koste 3400 kroner.

FLERE KONKURRENTER

Olympus har alltid vært sterke på værbeskyttede kameraer. Deres nyeste modelle, TG-820 iHs, har sammenlignbare funksjoner som D20. Nikon kommer med et billig kamera, Nikon Coolpix S30, som skal tåle dykk ned til tre meter. Dette lille solide kamerat er utviklet med tanke på bar og skal koste under 1000-lappen.

Powered by Labrador CMS