Skorgenes på shoppingtur

Skorgenes var på utstyrsjakt, og vurderte norskprodusert instrumentpanel til sin nye 44-foter under Metsmessens første dag.

Publisert

Direktør Roar Strømsnes i Skorgenes satser i hundre. Nå har han en ny 44-foter på tegnebordet. På mets var han for å forhandle om inventar og utstyr til den nye storbåten fra Skorgenes. Han satser gjerne norsk, selv om all produksjonen ligger i Litauen. Og Strømsnes kunne røpe at han var særlig imponert over de nye instrumentpanelene som det lille men meget velrenommerte Namsosfirmaet Retronic viste frem på messen. Det hjelper på imaget at de har Sunseeker på kundelisten.

Automatiserer produksjonen

Direktøren for Skorgenes kunne også fortelle at de nå hadde handlet datafres til fabrikken i Litauen. Dette gjør de i stand til å produsere båter opp til 26 meter med en bredde på 6,5 meter, uten innblanding fra andre enn roboten selv. Alle innstillinger skjer på datamaskinen. Investeringen er på nesten 10 millioner og vil gjøre Skorgenes til den første norske båtprodusenten som lager båter på en helautomatisert produksjonslinje. Den nye 44 foteren blir satt i produksjon med dette utstyret om et par måneder. Foreløpig er det to års venteliste på den nye båten

Powered by Labrador CMS