Skjærgårdsparken Lister åpnet

Miljøvernminister Helen Bjørnøy foretok den offisielle åpningen av Skjærgårdsparken Lister I går skriver Agder Flekkefjord Tidende.

Publisert

– Skjærgårdsparken Lister dekker en svært god variasjon av friluftsområder med et mangfold av øyer, holmer, skjær, smale sund, lange fjorder og strender, i en region som får stadig større betydning for Sørlandets utvikling, proklamerte Bjørnøy i sin tale, skriver Agder Flekkefjord Tidende.

Flekkefjord-ordfører Sigmund Kroslid ønsket miljøvernministeren velkommen til området «kysten, Lindesnes, Åna-Sira og dalstrøka innafor» med å vise til sjøens store betydning helt fra 1700-tallets handel med Holland til dagens oppdrettsanlegg og friluftsliv.

– Vi har nok tidligere vært skeptiske til vern og tiltak som legger for mange begrensninger, men skjærgårdsparken er noe av det vi i kystkommunene kan samle oss om, understrekte Kroslid.

Skjærgårdsparken langs kysten av Lyngdal, Farsund, Kvinesdal og Flekkefjord skal ifølge miljøvernministeren være en nesten sammenhengende naturpark frigitt til friluftsliv og ferieglede året rundt. Noen av områdene er tilgjengelige fra land og kan nåes med bil, mens andre må en i båt for å kunne besøke. Skjærgårdsparken er et ledd i miljøverndepartementets arbeid for å sikre kystarealer for allmenheten, og i år bruker regjeringen 76 millioner på dette, ti millioner av dette går med langs Lister-kysten.

– Vi har prioritert områder som bedrer situasjonen for friluftsliv og rekreasjon på viktige og lett tilgjengelige badeplasser og andre friarealer i strandsonen, sa miljøvernminister Helen Bjørnøy i det båten “Maarten” passerer Kådøya og Presteøya, ytterst i Hidrasundet, som representerer noe av det største parkarealet i Flekkefjord kommune.

Powered by Labrador CMS