Skilsø eller Fjord?

Fjord 40 Cruiser og Skilsø 35 FB vakte oppsikt på Sjøen for alle. Hvilke av båtene er din favoritt? Bli med og stem.

Publisert

Under Sjøen for alle vant Fjord 40 Cruiser med et knepent flertall i kampen mot Skilsø 35 FB om tittelen som årets båt på messa. På høyre side kan du stemme om du synes Fjord 40 Cruiser eller Skilsø 35 FB fortjener æren som årets båt. Nederst finner du bildespsial med interiørbilder fra begge båtene.

Skilsø

Den lille sørlandsbedriften Skilsø har utviklet en elegant og moderne familiebåt. Dekk og badeplattform er på samme plan, båten har brede nedsenkede dolbord, mye uteplass og en romslig og stor flybridge. Interiøret i denne flytende hytta har et stort volum, og plassfølelsen forsterkes av lyse, moderne og spennende materialer kombinert med funksjonelt design.

Skilsø har også gått litt nye veier med datastyrt formfresing og vakuumstøp, som blir en god dokumentasjon på at gammel byggetradisjon kan forenes med moderne produksjon og design.

Pluss for bruk av bjørk til innredning i stedet for de klassiske tropiske treverkene. Båten virker gjennomtenkt ned til minste detalj, som egne dunker for kildesortering av søppel, og sentralstøvsuger!

Fjord

Fjord 40 Cruiser er en båt med modig og moderne design. Bak designen av Fjord 40 Cruiser står Patrick Banfield og Mark Tucker. Ifølge Fjord har de ”utviklet et revolusjonerende nytt konsept for båter på denne størrelsen. Kabinen på ett nivå. Ved å fjerne trinnene mellom ulike nivåer, har Fjord 40 fått et interiør med en stil og romfølelse som overgår den faktiske størrelsen. Mye lys flommer gjennom de store vinduene, firedelt skyvedør og takluker i glass gjør salongen luftig og elegant.

Designet minner om de italienske Wallybåtene med rette flater og vinkler. Jurymedlemmene har hørt unge damer hvine av fryd over det nydelige interiøret, som minner mer om en moderne leilighet enn en tradisjonell båt. Og vi har hørt gamle bransjetravere stønne oppgitt over de mange nye løsningene. Her er nesten ikke mulig å komme på fordekket på grunn av de smale dollbordene, putene blir våte etc. Fjord-båtene bryter med norske tradisjoner, og setter våre begreper om båt på prøve.

Powered by Labrador CMS