Skilsø 36 FB: Fornøyd etter langturer

Etter to turer til Lofoten fra Østlandet, med noe ruskevær underveis, er Hartvig Hjertø godtfornøyd med sin Skilsø 36 FB.

Publisert Sist oppdatert

– Etter å ha hatt en rekke båter gjennom årene, både seil- og motorbåter, tror vi at vi er ganske nær målet om den perfekte fritidsbåt med Skilsø 36, sier Hjertø til Båtliv.

Først og fremst er Skilsø 36 en god sjøbåt, slår Hjertø fast. Han uttaler seg på bakgrunn av to langturer langs kysten opp til Lofoten med en utseilt distanse på omkring 1700 nautiske mil for hver av turene,  og med en botid om bord på omkring to måneder for hver tur. I tillegg kommer en masse dagsturer og helgeturer,  stort sett hele året og i temperaturer ned til fem grader minus.

– Vi har forsøkt å holde oss i havn i dårlig vær, og de gangene vi er blitt overrasket eller har valgt å gå ut, er vi også godt fornøyd med vår båt, sier Hjertø. Han har ikke vært ute i ekstremvær, men har kjørt i bølgehøyder opp til fire – fem meter. – Da hadde vi vind og sjø inn akter, vi gikk i åtte knop, men surfet 20 knop på bølgene. Skroget kjentes trygt og forutsigbart, og vi fikk ikke «blå sjø» over dekk eller over frontvinduene, forteller han.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS