Skiller seg ut i mengden

Looker 350 ser ut som et fartøy fra NASA og minner lite om båt med sitt utradisjonelle utseende.

Publisert

» Se vår bildespesial!

Selv om båten ikke stammer fra romfartsorganisasjonen NASA gir den mannskap og passasjerer mulighet til å oppleve en annen del av verden – havets bunn.

En stor glassflate på 2x3 meter i skroget gjør havet om til et stort akvarium og gir blikkontakt med fisken under deg. Produsenten opplyser at glassflaten er av nyeste teknologi. Det skal mer styrke til for å trampe gjennom glassfiberen enn glassflaten. Skulle det likvel gå galt har båten tre flytetanker og den skal klare å ta seg til land i ti knops fart.

Lavt forbruk

Til tross for sitt utseende skal visst båten være stabil og ha ekstremt lavt drivstofforbruk. Drivstoffmålingene for produsentens 30-foter, som er helt lik denne 35-foteren, viser at bruker en halv liter for hver mil (landmil). Til og med i røff sjø skal den klare seg godt. Når den kommer litt opp i fart vil den nærmest lette på grunn av hydrofoilen som løfter båten og reduserer vannmotstanden til en minimum.

Flere modeller

Denne modellen er 35 fot lang, men man får den også som 25 og 31-foter, helt lik i utseende – og det planlegges en 40-foter.

Lengde: 35 fot

Vekt: 4000 kg

Motor: Volvo D6 370 hk

Powered by Labrador CMS