Skibsplast 660DC på plass i Bergen

Skibsplast hadde denne helgen vestlandspremiere på 660DC, en vri på den gjennomprøvde 660-serien, med mye ekstra mye uteplass.

Publisert

-Båten har fått en 70/30-fordeling av ute- og inneplass, og preges av fine detaljer i både materialvalg og tekniske løsninger, skryter forhandler Arne Drange, som viste båten på årets siste stormesse i Bergen

Modellen går dermed offensivt til angrep mot flommen av rimelige og solrike USA-båter, og med en fornuftig motorisering er heller ikke prisen avskrekkende. Med en 150 hestekrefters Cummmins MerCruiser firesylindret diesel koster messebåten 509.000. Noe dyrere enn og klart mer motorsvak enn de bensindrevne amerikabåtene som ble testet i siste nummer av Båtliv (7/2008), men lavere fyringsutgifter og eksklusiv materialbruk gjør Skibsplast likevel attraktiv.

Blant det som man i først legger merke til ved båten er de nydelige setene i gummiert og vannbestandig, men likevel pustende materiale - og det faktum at Skibsplast har montert et skikkelig toalett med spyling i den lille kahytten. Også vask med ferskvann på plass, og en lekkert frostet glassdør gir både lys og skjerming til nødvendige visitter i kabinen.

Det er en stor fordel at båten kan entres uten at man må tråkke på setene, og den kombinerte solsengen og sofaen kan slås sammen slik at båten får et dugelig akterdekk. 660DC forandres dermed til en praktisk fornuftsbåt for fiske og transportoppdrag.

Mye rustfrie materialer og en hel del skikkelig treverk er velkomne innslag i en daycruiser-verden der plasten vanligvis er sjef, og styreposisjonen er og beskyttet mot elementene. Fabrikken har satt av plass til en stor plotter midt i konsollen.

Vi tok bare en kikk på båten innendørs, og det er naturligvis umulig å si noe om sjøegenskapene, selv om vi vel kan anta at modellen holder vanlig, fin Skibsplast-standard. Skal vi peke på negativt ved 660DC er manglende takluke i kabinen en klar ulempe. Det bør Skibsplast tilby som som ekstrautstyr når modellen er klar for levering i 2009.

Flere båt-og utstyrsnyheter finner du på www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett.

Powered by Labrador CMS