Skal tråkke seg over Atlanteren

Mer enn 2500 nautiske mil, over Atlanteren - med rå beinkraft!

Publisert

Liten tråbåt over Atlanteren! Mange vil trekke på smilebåndet over et slikt hasardiøst rekordforsøk, men Greg Kolodziejzyk har satt rekorder før i de merkeligste farkoster. Blant annet fikk han store oppslag i amerikanske medier etter å ha tråkket seg gjennom 1041 kilometer på 24 timer, og som om ikke det var nok er har verdens nest raskeste på å tilbakelegge 1000 kilometer, noe han klarte på 23 timer og 2 minutter.

Tråkket et døgn

På vannet har han også allerede satt rekord, på hvor langt han klarer å tråkke en pedalbåt i løpet av 24 timer. Han klarte 173 kilometer – 93,4 nautiske mil.

Tråkker over isen

Nå gjenstår to pedaltråkkende rekordforsøk. Våren 2008 kommer det første. Da skal han tråkke seg 482 kilometer i 50 minusgrader i 1800 meters høyde i Arktis, ifølge hans nettside, hvor interesserte kan følge forberedelsen til rekordforsøket.

Tråkker over Atlanteren

Vinteren 2008 skal han krysse Atlanteren. Målet hans er å slå det transatlantiske rekordforsøket som er gjort med årer på 43 dager. Målet er å klare etappen på under 40 dager. Etappen skal gå fra Kanariøyene til en av øyene nær Barbados.

Tråkker i salaten?

Greg Kolodziejzyk bygger nå prototypen og prøver seg fram slik at han skal være godt forberedt til etappen. Blant annet har han publisert forskjellige stabiliseringsmuligheter for å få innspill på hva som fungerer best. I tillegg har han beregnet hvor farlig det kan være, sett opp mot de som har rodd over. Han har kommet til at sjangsen for at han omkommer etter 50 dager på sjøen er 1,2 prosent.

Powered by Labrador CMS