Skal selge franske motorbåter

Heitmann Marin AS begynner i høst å importere og selge motorbåter fra det franske Jeanneau-verftet.

Publisert

– Timingen kunne vært bedre. Vi har registrert at det er et trått marked for motorbåter akkurat nå. Men når sjansen bød seg, kunne vi ikke la den gå fra oss, sier Peter Heitmann.

Han understreker at Heitmann Marin vil konsentrere seg om båtene i Prestige-serien til Jeanneau. Den minste båten i denne serien er en planende turbåt på 30 fot. Den største modellen er en luksuriøst utstyrt yacht på 50 fot. Jeanneau introduserte Prestige for åtte år siden. Verftet har til nå bygd og solgt over 2000 båter. Serien består pr i dag av ti forskjellige modeller.

Fortrolig med verftet

Heitmann Marin har importert seilbåtene til Jeanneau i 28 år og kjenner verftet meget godt. – Vi  vet hva de står for med hensyn til kvalitet og bruksegenskaper.  Jeanneau ligger langt fremme når det gjelder design og funksjonelle løsninger. Motorbåtene deres er nok litt forskjellig fra skandinaviske modeller. Det tror jeg kan være en fordel. I dagens marked gjelder det å skille seg ut. Samtidig legger Jeanneau vekt på å bygge praktiske og solide motorbåter som egner seg til bruk i røffe farvann. Frankrike har en lang og værhard kyst som setter båtene på tøffe prøver, sier Heitmann.

Premiere på Båter i sjøen

Han opplyser at importøravtalen introduseres på utstillingen Båter i Sjøen. Her stiller Heitmann Marin ut en Prestige 38S. Dette er en ny modell. Den har en hardtopp med stor skyveluke. Jeanneau har utviklet cockpitløsningen slik at den har 2 forskjellige funksjoner – sittegruppe eller solseng. Solsengen skjuler en ”garasje” som kan romme en liten lettbåt. Under dekk er det to store lugarer, den ene med skikkelig garderobe, et flott bad, en elegant og komfortabel salong og en stor praktisk, velutstyrt bysse.  Standard motoriseringen består av to Cummins Mercruiser dieselmotorer. Dette er robuste, seksylindrete maskiner som hver har en effekt på 320 hester, får Båtliv opplyst i en pressemelding.

Jeanneau Prestige 38S

Lengde: 11,92 m

Bredde: 3,90 m

Vekt: 7.500 kilo

Drivstofftanker: 920 liter

Motor: 2 x 320 hk

Powered by Labrador CMS