Sjøslag med åre og båtshake

Da mannen ikke fikk lov til å være med på fisketuren tok han en annen båt for å starte et lite sjøslag utenfor Herøy på Helgeland.

Publisert

Mannen i 40-årene ble nektet av Tor-Helge Johansen å være med ut og fiske fordi han var beruset. Johansen og en yngre kvinne skulle ut og trekke sildegarn.

– Vi dro derfor ut uten han, sier Johansen til Helgelands Blad. Uheldigvis gikk båten deres tom for bensin og mannen i 40-årene hadde i mellomtiden funnet sin egen båt.

Torpederte

Angriperen dro fram en båtshake og gikk løs på Johansen som måtte ta i bruk en åre for å forsvare seg mot slagene. Deretter tok angriperen sin egen båt og kjørte inn i båten til Johansen. Den yngre kvinnen ble skadet i sammenstøtet og ble med angriperens båt og ba ham kjøre henne i land. Etter å ha fått i land kvinnen tok angriperen båten ut igjen for å fortsette kampen. Noen videre kamp ble det imidlertid ikke, da angriperen fikk en baugtamp i propellen. Johansen kunne dermed ta årene fatt igjen og ro til land der politiet kunne ta over.

Blodprøve nummer to

Rabalderet stoppet imidlertid ikke der. Etter å ha tatt blodprøve og ha blitt løslatt seinere på kvelden måtte politiet rykke ut igjen. Ifølge Helgelands Blad ringte han selv politiet, og denne gangen hadde han kjørt på noe han trodde var et skjær. Politiet rykket ut med legeskyssen, og det viste seg at skjæret var fastlandet på Nord-Herøy. Mannen ble tatt med inn for ny blodprøve.

Powered by Labrador CMS