Sjøsikker budsjettbåt

Viksund 700 Cabin er en annerledes fiskebåt, med mye sjarm og en sympatisk prislapp.

Publisert

Modellen har hatt en kronglete tilblivelse. Først kom den svært ålreite Viksund 635 Combi, som i 2009 ble oppgradert og relansert som bakveggbåten Viksund 635 Cabin. Denne båten manglet overraskende nok et skikkelig akterdekk. Viksund erkjente bommerten, og 635 ble fort erstattet av 700. 

Skrogkonstruksjonen stammer fra en tid da det var tett sammenheng mellom lengde og bredde, lenge før virkelig store påhengsmotorer ble allemannseie. 700 er dermed flere desimeter smalere enn konkurrentene, den har heller ikke markerte chines, tydelig V-bunn eller oppblåst bæring. Kort sagt: et gammeldags skrog. Heldigvis!

For i sjøen viser det seg straks at Bror Withs Drommedille-design ennå fungerer. 700 er lettkjørt, og med to personer om bord er det knapt nok behov for å trimme motoren. Planingsterskelen er umerkelig, og der de ellers fine, polsk-franske styrehusbåtene gjerne slår i krapp fjordsjø, går Viksund mykt, tross det flate skroget. Også større bølger fra en passerende lastebåt tar 700 på strak arm, uten mye krengning og uten å skjære ut i medsjø. Samtidig er stabiliteten i toppklasse, båten krenger minimalt når to mann står ved rekken. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS