UNDERSØKELSE: En av tre forstår ikke sjøkart, og det bekymrer kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige.
UNDERSØKELSE: En av tre forstår ikke sjøkart, og det bekymrer kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige.

– Én av tre kan ikke lese og forstå et sjøkart

Sjøkartet er gjerne med i båten, men en fersk undersøkelse viser at ikke alle kan bruke det.

Publisert

En fersk undersøkelser som er gjort av Gjensidige indikerer at én av tre som har med sjøkart ikke vet hvordan det skal brukes.

LES OGSÅ: Slaget om dashbordet

– Vi har spurt båtfolket om deres forståelse av sjøkart enten på papir eller digitalt. Selv om mange svarer at dette kan de, er vi mest bekymret over alle de som ikke kan lese og forstå et sjøkart, sier Arne Voll som er kommunikasjonsjef i Gjensidige.

LES OGSÅ: Frislipp av dybdedata til sjøkart

Undersøkelsen viser at på landsbasis er det så mange som 33 prosent av båteierne at de har en svært dårlig forståelse av sjøkart. Mer oppløftende er det da kanskje at 60 prosent mener de leser sjøkart svært godt eller ganske godt.

Voll forteller at det er Ipsos som har foretatt undersøkelsen.

– Den gir et bilde av at det er mye usikkerhet blant mange av de som fører båt. Det er dobbelt så mange menn som kvinner som sier de har god kunnskap om dette. Tryggest er de som er godt voksne og som har hatt båt en tid, sier Voll. Han påpeker at det er viktig å se ut for å sjekke om kartet faktisk stemmer overens med landskapet, da sjøkartet er en ferskvare.

LES OGSÅ: Nå skal kysten merkes om

– Sjøkart går ut på dato. Voll ber alle derfor alle sjekke datostemplingen, også på elektroniske kart. Det anbefales på det sterkeste å benytte oppdaterte kart, avslutter Voll.

Powered by Labrador CMS