Sjøen for alle overtegnet

De 21.000 kvadratmeterne på Lillestrøm er  fylt til siste kvadratmeter. Da utstillerne hadde tegnet seg innen fristen kunne man ha fylt ytterligere 7000. Dermed ble det kutting.

Publisert

Messesjef Aud Høva sier til Seilas at dette i og for seg er et velstandsproblem og at det sier sitt om hvor populær «Sjøen for Alle» er blitt. Men hun er lei for at ikke alle dermed får den plassen de hadde ønsket, og det var med ulyst messeledelsen gikk igang med å kutte arealene til deltakerne. Advokat og messeldelse har lagt mye arbeid i å foreta denne reduksjonen mest mulig korrekt og rettferdig.

- Vi har ønsket å gi utstillingen et bredest mulig perspektiv, sier Høva til Seilas. - Derfor har vi forsøkt å få med alle som hadde meldt seg innen fristen. Men vi har gitt en viss preferanse til gamle kunder, sier hun, - og vi besluttet at alle skulle få minst det samme areale de fikk ifjor.

Dermed har mange måttet nøye seg med en vesentlig mindre stand enn det de hadde fegnet med. En av ustillerne, Trondheimsfirmaet Flying Start AS, som stiller ut de engelske RS seilbåtene, måtte for eksepmel kutte arealet på sin stand fra bestilte 90 til 30 kvm. Firmaet måtte redusere antall båter fra syv til tre og kunne derfor ikke stille ut RS Elite,  22 fots kjøbåten de håper å selge flere av i Norge.

Powered by Labrador CMS