Sjøen for alle jubilerer

I morgen åpner Sjøen for alle. Denne årlige båtmessa feirer jubileum, men for første gang må båt slå seg sammen med hytte å fylle opp hallene og trekke publikum til messa i Lillestrøm.

Publisert

Etter stadige år med publikumssvikt, håper arrangøren Norboat at denne sammenslåingen vil tiltrekke et større antall besøkende. Næringsminister Trond Giske åpner Sjøen for alle 2012 i morgen, tirsdag den 20. mars.

Vi må tilbake til august 1956, da Sjøen for alle åpnet den første på Kongen i Frognerkilen. Neste messe ble avholdt i 1961, deretter var det annet hvert år frem til 1967. Siden den gang har den vært en årlig begivenhet for båtbransjen, som tradisjon tro markerer starten på båtsesongen for båtfrelste nordmenn.

– Messen har en lang historie, og vi forsøker i jubileumsåret å gjenskape noe av denne. Dette gjøres blant annet med et eget torg med båter fra en svunnen tid, og veterandag for den eldre garde fredag 23. mars, sier Merete Rustad i en pressemelding.

Båtnyheter

Messa har rikelig med båtnyheter, og allerede før messedørene er åpne for publikum, er flere av båtene utsolgt. Det er hallene C, D og E som vil bli benyttet til båter. E-hallen er nyåpnet i Lillestrøm. Båtliv har tidligere presentert en liste med båtnyhetene til Sjøen for alle 2012. Mange av disse båtnyhetene er presentert på andre messer tidligere, men det er første gang de vises i Lillestrøm. Sjøen for Alle arrangeres fra 20. til 25. mars.

Båtlivsundersøkelsen 2012

Båtlivsundersøkelsen 2012 er den første norske båtlivsundersøkelsen av denne størrelse utført noen sinne. Som referanse er den svenske «Båtlivsundersökningen 2010» brukt, blant annet for å kunne sammenligne resultater på tvers av landegrenser. Undersøkelsen gir et representativt bilde av norsk fritidsbåtliv anno 2012. Det ferdige datamaterialet er basert på 4652 intervjuer, hvorav 1141 personer eier egen fritidsbåt. Brutto antall intervjuer er omfattende i norsk sammenheng. Faktaopplysninger som omfang, deltagelse, bruk, kostnader og verdiskapning har stått i fokus. Holdninger til miljø og klima, lover, regler og sjøsikkerhet likeså. Denne undersøkelsen blir presentert på Sjølyst Marina i E-Hallen i morgen.

Powered by Labrador CMS