Sjøen for alle 2012 i gang

Sjøen for alle 2012 har åpnet portene. Se stor bildespesial fra årets båtmesse.

Publisert

Stor bildespesial fra Sjøen for alle!

Næringsminister Trond Giske åpnet Sjøen for alle 2012 også i år.

– Båtliv skal være til glede, og det skal også være trygt. I fjor var det 32 mennesker som omkom i fritidsbåtulykker her til lands. Det er 32 for mange. Derfor har vi har vi satt sammen en gruppe som skal se på mulige tiltak for å bedre sikkerheten til sjøs. Vi får rapporten bare om noen uker, og da får vi forhåpentligvis noen innspil om hvordan båtlivet kan bli enda tryggere. Vi må ikke lage et regelverk som ødelegger gleden å være på sjøen, vi skal ha et stort personlig ansvar, og vi skal kunne kose oss og ha glede av sjølivet.  Vi må finne en balansegang, der vi ikke overregulerer båtlivet, men samtidig sørge for at alle oppfører seg slik at alle kan ha det trygt. På denne messen er det gleden som står i høysetet, sa Giske under åpningen av Sjøen for alle.

– Jeg håper det er mange som får glede av å gå her i dagene som kommer, og får inspirasjon til et enda mer fantastisk båtår i 2012, fortsatte Giske.

Sjøen for alle feirer i år 50 år, og har i den anledning også et eget torg med båter fra svunnen tid. Her finner vi gamle båter som kan vekke mange minner. For å markere 50 år med båtmesse blir det også en veterandag for den eldre harde førstkommende fredag.

Vi må tilbake til august 1956, da Sjøen for alle åpnet den første på Kongen i Frognerkilen. Neste messe ble avholdt i 1961, deretter var det annet hvert år frem til 1967. Siden den gang har den vært en årlig begivenhet for båtbransjen, som tradisjon tro markerer starten på båtsesongen for båtfrelste nordmenn.

Det er hallene C, D og E som vil bli benyttet til båter. E-hallen er nyåpnet i Lillestrøm. Etter stadige år med publikumssvikt, håper arrangøren Norboat at denne sammenslåingen vil tiltrekke et større antall besøkende. De andre hallene blir i år hyttemesse, som starter førstkommende torsdag.

Båtliv har tidligere presentert en liste med båtnyhetene til Sjøen for alle 2012. Mange av disse båtnyhetene er presentert på andre messer tidligere, men det er første gang de vises i Lillestrøm. Sjøen for Alle arrangeres fra 20. til 25. mars.

Se nyhetene til Sjøen for alle her

Powered by Labrador CMS