Sjekk denne campingcruiseren

Den har gasspeis, kjøkken og stort bad. Dobbelseng og fem kvadrat terrasse. Den ser ikke ut som en båt, men Baby Swan er så definitivt kapabel til å ta seg frem både til lands og til vanns.

Publisert

Baby Swan er en 10 kvadrats luksushytte på sjøen. Med 5 hk motor på hekken kan du tøffe rundt i kystnære områder med hytta de. Ankre opp hvor det passer. Fyre opp gasspeisen, slenge over en entrecote eller koke opp en skikkelig selvfanget blåskjellgryte. Det hele kan nytes på en 5 kvadrat stor treterrasse.  Tyskerne har fått sansen for livet med tærne i tangen, og nå vil de gjerne ha norske kunder til sitt ganske så spesielle båtprosjekt. Ønsker du heller å bruke den som Campingvogn kan du kjøpe en tilhenger å trekke den etter bilen. Bredden er 2,50 og derfor godkjent på alle norske og europeiske veier.

”Båten” levers foreløpig i tre utgaver. Lille Baby Swan på 7,5 meter, så kommer storesøsknene på henholdsvis 12 og 15 meter. Men som produsenten sier, vi bygger den så stor du ønsker. Den kan også gjøres bredere eller smalere enn standardmålene. På de to største modellene har du også takterrasse til rådighet. Hele konseptet bygger egentlig på en badebrygge eller plattform om du vil. Så bygger man mer og mindre det huset du vil på toppen av denne plattformen. Selve ”hytta” bygges i en sandwich konstruksjon lik den du finner i campingvogner, så produsenten garanterer deg god og varm båt selv om høst og vårkveldene blir kjølige. Prisen kan nok ike sammenlignes med en campingvogn på land, men for 39 000 Euro, får du alt utenom selve sovesofaen og bordet. Det må du velge selv. 

Vi var om bord i den merkelige farkosten, som faktisk gir utrykket ”campingcruiser” en hvis mening under årets messe Boot i Düsseldorf. Et trekk ved messen er faktisk at flere lit ”rare” båter fyller utstillingshallene. Vi skal ikke si at de er dominerende, til det er båtfolk alt for konservative, men vi ser at begrepet båt kan ha forskjellig betydning for hvor du befinner deg i Europa og verden. Finanskrisen er også med på å mane frem nye ideer til hvordan mennesker skal kunne utnytte båtdrømmen til fulle uten nødvendigvis å investere i dyre motorpakker. Og nettop motorpakken er er ikke av de største på denne lille "luksushytta". Du kan selvfølgelig velge litt større, men 5 hk er standard, og den kan styres fra fordekket som en vanlig båt med ratt og gass i en liten konsoll.

Powered by Labrador CMS