Minitest

Båtlivets stressless-alternativ

I sommer har tre personer og en firbeint har prøvd ut sittesekk som flyter.

Publisert Sist oppdatert

På båtturen kan det gjerne være fristende å sette seg ned og nyte sola og sjøen. Tanken med Bagzy er at det skal være ja takk - begge deler. Sekken skal ifølge produsenten være slitesterk, og den skal passe like godt inne som ute. Og ute snakker vi også om på vannet, rett på det våte element. For å vite mer om denne duger har vi hentet tilbakemeldinger fra tre personer som har testet ut denne i sommer. Det finnes også alternativer på markedet, og den mest nærliggende er Fatboy som vi ikke har prøvd ut. En Fatboy koster 2249 kroner, mens et Bagzy ligger på 1790 kroner. Men hva får man egentlig til denne prisen?

STRESSLESS: Kan også brukes på brygga, eller på fordekket.
STRESSLESS: Kan også brukes på brygga, eller på fordekket.

Krever sin plass

De som har Bagzy den har hatt den med på båtturen. Og det har vist seg at den egner seg like godt på vannet som på brygga og på fordekket. Mette Kristoffersen forteller at hun er fornøyd.

– Den er veldig behagelig å ligge på både til lands og til vanns. Og den har plass til to. Minuset er at den er veldig stor og tar mye plass når den skal oppbevares, sier Mette Kristoffersen. Hun påpeker også at det er noe forbedringspotensiale for produktet.

– Hullet man skal feste et eventuelt tau i burde være på motsatt side. Hullet er på hvit side og hvis man skal dra sekken opp og tilbake i for eksempel båten, så blir det veldig tungt, sier Kristoffersen.

For flere enn tobeinte

Sittesekken falt også i smak for firbeinte.

– Både jeg og hunden likte den veldig godt, sier Maren Ulven, som også har testet i sommer. Hun trekker også fram at den opplevdes mer stødig på vannet enn hun forventet. Lene Hjermundrud har også brukt sekken i hele sommer, og trekker også fram stabiliteten.

– Fargen har også holdt seg godt gjennom sommeren, men også for min del tar den stor plass, og den blir noe uhåndterlig og tung når den blir våt, sier Hjermundrud.

Skal man spare litt plass finnes det også oppblåsbare varianter. Flere kjeder selger oppblåsbare stoler med puff til godt under 500-lappen, men prisen er da at de neppe egner seg så godt alene på vannet.

Powered by Labrador CMS