FARLIG: En forfriskende bad fra brygga i Leangbukta ble dramatisk for en sprek mann som ikke fant egnet badetrapp.

Dramatikk på bryggekanten

Et bad fra brygga i sommervarmen ble ikke som ventet. Det var umulig å komme seg opp av vannet.

Publisert Sist oppdatert
UMULIG: De fleste legger båten med hekken inn i Leangbukta. Da er det liten hjep i badeleider.

Knut Glende savner fokus på drukningsulykker i forbindelse med land og brygger. Han fikk en tankevekker da han var på vei til båten i Leangbukta en solfylt sommerdag. 

Kom ikke opp

– På vei ut til båten min oppdaget jeg en svært så forkommen kar på plattformen bak på hekken. Han fortalte at han hadde stupt fra sin egen båt for å ta seg et avkjølende bad. Det var først når han ville opp igjen at han oppdaget at badestigen på egen båt ikke lot seg felle ned fordi båten lå fortøyd med hekken mot brygga, slik de fleste båter gjør i dag. Han hadde svømt fram og tilbake langs brygga uten å finne en eneste båt han greide å komme seg opp i før han til sist kom seg opp på min. Det var heller ikke noe sted på selve brygga han greide å ta seg opp, forteller Glende som er opprørt over at ett nyere bryggeanlegg som i Leangbukta, har sikkerhetsmangler. 

Ung og sprek

Dette hendte på sommeren med en ganske så ung, sprek kar i badetøy. Jeg tenker på meg selv og alle andre som «bare skal ned å se til båten»  hele resten av året med mye mere klær på og med mye kaldere vann, – da har jeg ikke mye tid til rådighet om jeg skulle falle uti, med redningsvesten trygt under dekk. 

Glende etterlyser stiger på brygger, da de fleste nå ligger med hekken inn mot brygge, som gjør det umulig å få ut badeleideren. 

OVERRASKET: Knut Glende fant en dryppende våt mann på badeplattformen på sin Omega 36.