Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Sier opp båtregisteravtale

Finansministeren sier opp konsesjonsavtalen med Redningsselskapet i småbåtregistersaken. ­

Publisert

1. november opphører Redningsselskapets avtale med staten om driften av Småbåtregisteret. Den vil heller ikke bli fornyet. Nå er det fritt frem for alle som vil etablere tilsvarende tjenester.

Siv Jensens finansdepartement og Monica Mælands næringsdepartement bekrefter til Båtmagasinet at avtalen med Redningsselskapet vil opphøre 1.november og at staten ikke har noen avtalerettslige forpliktelser etter den dato. Redningsselskapet mener de kan utvikle et trygt og veldrevet register som kan fylle kravet fra både privatpersoner og myndigheter.

–Dette tar vi som en utfordring til å skape Norges beste og mest komplette båtregister, sier informasjonsansvarlig Frode Pedersen i RS.

Redningsselskapet skriver på egen hjemmeside at de ønsker å utvikle ett båtregister. Det skal man gjøre ved å ta det beste fra dagens ”Småbåtregisteret”, og register- og tyverimerkeselskapet ”Securmark”. Det blir også viktig å spille på lag med båtorganisasjonene. I tillegg ønsker Redningsselskapet innspill fra relevante statlige etater som politi og toll. Finans Norge er også naturlig å ta med på laget, mener Pedersen.