Sexy cruiser for de kresne

Nidelv 780 Sport med cabriolet-kalesje er båten for deg som vil skille deg ut på fjorden.

Publisert

STORT FOTO: Leken og lett på rattet.

Både skrog og inventar kommer i flere fargealternativer, og testbåten var så absolutt ikke av det anonyme slaget. Ikke bare har den en knallrød stripe på skroget; cockpiten og forpiggen står også i stil til skroget.

Det røde setet ved styreposisjonen er forøvrig meget behagelig å sitte i, med utsikt i alle retninger også fra sittende posisjon. Det er tydelig at også dashbordet og instrumentene ikke bare er laget med tanke på brukevennlighet, men også eleganse som er dagligdags på båter i denne størrelsen.

Romantikk eller nøytralt

Fra cockpit går man ned til forpiggen og toalettet ved å åpne en skyvbar dør. Den knallrøde dobbeltsengen bør være perfekt for nyforelskede par på romantisk båtferie. At det finnes en stikkkøye med plass til et «tredje hjul på vogna» i samme rom er kanskje ikke fullt så praktisk i denne sammenheng...

Denne rødfargen er en typisk ‹elsker-eller-hater»-farge. Båteieren er derfor rask til å understreke at han i tillegg til det elskovsrøde trekket også har et mer nøytralt farget sengetrekk som han bruker mesteparten av tiden.

I tillegg til å velge farge kan du også velge mellom flere typer treverk og materialer om bord.

Ta med storfamilien

Uavhengig av farge- og materialvalg er Nidelv 780 Sport en daycruiser for deg som vil gi familien en turopplevelse utenom det vanlige. Med sitteplass til syv-åtte personer  rundt i akterenden av cockpiten og soveplass til tre, virker Nidelv 780 Sport  større enn sine 25 fot. Så er den også utstyrt med detaljer og luksus som man forbinder med større båter. Toalettet er moderne og lyst med skap i grønnblått og sort.

Sikkerhet

Vi sitter godt og stødig i aktersofaen, også under høy fart og en halv meters bølger. Rekkestøtter fra vindskjerm til vindskjerm rundt hele fordekket gjør det dessuten enkelt  å bevege på dekket når båten står i ro. Badeplattformen akter er bred nok til å sitte/stå på, og også grei å komme seg opp på fra vannet.

Skyvedøren ned til forpiggen fungerer også som leider fra cockpit opp til fordekket når vindskjermen er åpen, ettersom den har trappetrinn på utsiden.

Ekstra rom på en-to-tre

Mest spennende er likevel den elektronisk oppslagsbare cabriolet-kalesjen. Akkurat som på en cabriolet forbeholdt landeveien, gjøres cockpiten om til et ekstra rom ved å trykke på en knapp og feste trekket til skrogkanter og vindskjermen. Men ingen luksus er gratis, og cabriolet-kalesjen er en del av ekstrautstyret. Prisen ligger på godt over 40.000 kroner.

Standard utstyr på Nidelv 780 Sport er Simrad CP 31 navigasjonssystem, automatisk 12 v lensepumpe, toalett med septikk, skyveskinne på førerstol, vanntank med dusj på badeplattformen, ileggspute i kabinen, samt to faste og to lukkbare vinduer i skroget.

Herlig på rattet

Da vi prøvekjørte båten en kort tur utenfor Asker var det litt over en halv meter bølger og ellers pent sommervær. Båten ligger mykt i vannet og reagerte direkte på hver minste manøvrering. Utseendemessig minner rattet om en sprek sportbil.

Nå har desverre ikke undertegnede noe erfaring i å kjøre sportbiler, så å sammenlikne med dette ville være løgn. Men jeg har kjørt en rekke vanlige biler oppgjennom årene, og at Nidelvs «grep» på vannet” er på full høyde med disses grep på veien er det ingen tvil om.  Men med en begynnepris på 900.000,- for en 25-foter bør man vel også kunne forlange såpass..

Spesifikasjoner:

Lengde: 783 cm

Bredde: 248 cm

Høyde (over vannlinje): 185 cm

Dyptgående: 90 cm

Vekt: 2500 kg

Drivstofftank: 265 ltr

Vanntank: 110 ltr

Septiktank: 110 ltr

Priser: Fra kr  897,000.- med VP 5.0 GI Bensin

Testet båt u/utstyr kr :1.256,000.- med VP D6-350 Diesel

Kabriolet kalesje 41,300.-

Designere: Svenn Axel Nilsen / Hans Petter Nilsen

Du finner flere båt-og utstyrsnyheter på www.batguiden.no - Norges største båtmesse på nettet

Powered by Labrador CMS