– Sett av en uke til Telemarkskanalen

I gjestehavna på Helgeroa møter vi Per Espeli som gir mange gode tips om en annerledes båteferie i Telemarkskanalen. Hvis du gikk glipp av gårsdagens live-sending fra akterdekket kan du se hele her.

Publisert

Per Espeli er seniorrådgiver for Telemarkskanelen, og onsdag var han gjest på akterdekket i Båtliv-båten. Espeli forteller at det ble litt treigere start på grunn av stor vannføring i mai.

– Vi måtte ha stengt de ti første dagene da vi skulle ha åpnet i mai, på grunn av stor vannføring. Skiensvassdraget er kanskje et av de best regulerte vassdragene, og vi hadde minimale ødeleggelser sammenlignet med andre vassdrag. Ved skottfoss, et av de store kraftverkene var det hele tusen kubikkmeter per sekund. Konvertert til afrikanske elefanter. Det tilsvarer 200 elefanter ut av stupet hvert sekund, sier Espeli.

Han forteller at da godværsdagene kom økte antall besøkende betydelig, og han har tro på at det blir en god sesong til tross for forsinkelsen. Espelit anbefaler folk å ta hele turen, til foten av Hardangervidda

En opplevelse for mange, uansett om de kommer med passasjerbåt eller fritidsbåt. Det er alltid like moro å treffe folk som kommer tilbake.

– De er alltid strålende fornøyde, sier Espeli.

Han anbefaler at man tar seks-sju dager for å få med seg hele kanalen.

– Det normale er en uke, eller ti dager, men vi har også hatt noen som har brukt en hel måned, sier Espeli.

Se hele akterpraten med Per Espeli:

Powered by Labrador CMS