Sertifikat for raske båter

Båtbransjen mener fart bør være avgjørende for kravet om båtførersertifikat, og at 25 knop bør være grensen.

Publisert

Regjeringen planlegger obligatorisk sertfikat for båtførere fra 2008. Bakgrunnen er at myndighetene ønsker å redusere antallet alvorlige ulykker med fritidsbåter. Bransjen mener derfor fart må være det avgjørende kriteriet for sertifikatplikten.

- Fart er den største risikofaktoren, og må derfør være bestemmende for om båtføreropplæring skal kreves. NORBOAT mener her at 25 knop kan være en naturlig grense, kanksje koblet opp mot en aldersgrense, skriver bransjeorganisasjonen NORBOAT i et rundskriv til sine medlemmer denne uka.

En arbeidsgruppe utreder for tiden kravene til obligatorisk båtførersertifikat. NORBOAT deltar ikke i dette arbeidet direkte, men er med i en referansegruppe for arbeidsgruppen for utredning av båtførersertifikat.

I forslaget fra NORBOAT vil seilbåter, snekker og deplasementbåter forøvrig gå fri av sertifikatkravet.

Har du meninger om båtførersertfkatet myndighetene vil innføre? Det er ikke for sent å bli hørt. Si din mening på Båtlivs debattsider

Har du aldri deltatt i debatter på Båtliv før? Registrer deg for å få passord til debattsidene tilsendt på epost her på Min Side.

Powered by Labrador CMS