Serbiske nytelser

Selskapet Art of Kinetik ble stiftet sent i 2007 med en visjon om å skape en ny form for luksusbåter. For livsnytere og masokister vel og merke.

Publisert

Fokus er å skape en ny måte å leve på vannet, med interiør og plass oftere funnet i fine hjem, og funksjoner i tråd med en moderne livsstil.
 Hedonist og Mazokist er de to første prototypene.

For de helt spesielt interesserte

Art of Kinetik er hovedsakelig basert i Beograd i Serbia, der forskning og utvikling, inkludert design, maritim arkitektur og ingeniørfag, blir gjort. Verftet i Beograd håndterer produksjon av skrog og installasjon av systemer og har fire primære produksjonslokaler: snekring, metallarbeider, kompositter og møbeltrekk. Design og produksjon av interiør og tilbehør er gjort i Bayern, Tyskland.


Konseptet er å produsere høy kvalitets kustom-lagede yachter mellom 10- og 30 meter i størrelse, med vekt på moderne design, ytterste luksus og høy kvalitet.

Hedonist og Mazokist er bare to modeller i en samling av båter fra 10m til 30m som Art of Kinetikk  planlegger å lansere de kommende årene. Begge følger samme filosofi som lar enten design eller konsept påvirkes av fortiden.


Mazokist er en 10m åpen daycruiser, og er en moderne utgave av 1920-tallet amerikansk håndverk og tidlig Rivas. Mazokist er en perfekt båt for å cocktailpartys på en bortgjemt strand, eller for en
middag i St. Tropez. Den er også ment å kunne fungere som en tender for en større superyacht.

Hedonist er en 19 meter åpen båt, med flere alternative oppsett. Den er ment å være enten en luksuriøs dagsturbåt eller et perfekt cruisingsmykke. Ideen er å bringe stil, kvalitet og komfort til sektoren, som
sliter med copycats og lookalikes i en nådeløs jakt på høye produksjonsvolumer.

Regnskogfondet gråter

Regnskogfondet ville kreket seg i søvn etter et besøk om bord i disse båtene. Her er det Burmateak og afrikansk Sappeli mahogny varmebehandlet og tørket i Tyskland, som gjelder.

Skrogene er laget i tre ved hjelp av en kald-støpt vakuumlamineringsteknologien. Alle gåflater er dekket i burmesisk teak, mens overbygning og noen andre elementer som drivstofftanker er laget i karbonfiber kompositter. Alt metall dekksutstyr er laget i høyeste kvalitet A4 (316) rustfritt stål.

Art of Kinetikk bruker dype V-skrog med 20 graders vinkel for å gi båten best mulige egenskaper i grov sjø. Fremdriften skjer med vannjet for å gi best mulig manøvrering.

Powered by Labrador CMS