Greg Barkus.
Greg Barkus.

Senator risikerer 30 år for fyllekjøring med båt

Montana senator Greg Barkus risikerer 30 år bak murene etter at fem personer ble alvorlig skadet når båten han kjørte braste på land.

Publisert

Det er ikke første gang Senator Barkus er ute og kjører i fylla. I 2004 ble han tatt for fyllekjøring med bil. Den gang lovet han bot og bedring, og han ble dømt til  å gå et kurs for folk med alkoholproblemer og som hadde hang til å sette seg bak rattet etter å ha inntatt alkohol, skriver International Boat Industry.

Denne gang gikk det altså mye verre. Fem mennesker ble alvorlig skadet, og en av de skadede lå 10 døgn i koma, heter det.

Etter ulykken nå i august står han altså tiltalt for  både kriminelle handlinger og for kjøring i alkoholpåvirket tilstand. For dette risikerer han i følge IBI news, 30 år bak murene og 70 000 dollar i bot. Det står strid om alkoholinnholdet i blodet, men vitner sier de så at han drakk både brennevin og vin før han kjørte båten.

Det var  når Barkus kjørt en 22 fots båt rett opp på en steinete strand, at ulykken skjedde. Barkus ble selv skadet i ulykken og måtte fraktes til sykehuset for behandling av bruddskader.

Powered by Labrador CMS