Selger mer i Sverige

Norske båtbyggere selger mer til Middelhavslandene og Sverige.

Publisert

Svenskene kjøpte i første halvår norske båter for 52 millioner kroner mot 40 millioner i fjor. Dermed utgjør det svenske markedet hele 38,1 prosent av den samlede norske eksporten i første halvår i år.

Selv om norsk båteksport totalt gikk ned med 15 prosent i første halvår i år sammenlignet med samme periode i fjor, finnes det altså lyspunkter. I Sverige, Frankrike og Spania kjøpte man flere norske båter i år enn i fjor.

Les også: Båteksporten ned i år

- Vi er svært fornøyd med første halvår sier Jan Inge Sivertsen i Viknes Båt og Service.  Sverige har vært bra for oss i år, med en markant økning i eksporten dit.  Vi er tilstedet på begge sider av Sverige men det er Vestkysten som er vårt viktigste geografiske område, der selger vi godt av alle våre modeller.  Vi vil også nevne at vi i Norge har hatt en økning første halvår i Norge og vi har tro på båtmarkedet og ikke minst båtproduksjon i Norge også i fremtiden.

Yachter

-  Vi har solgt relativt bra til både Frankrike og Spania sier Henrik Sollie i Goldfish.  Det er særlig våre dyrere modeller som går til disse landene.  I Spania er de fleste av båtene solgt som tender til Yachter, kanskje med unntak av 36 foter’n vår som står litt mer på egne ben.  Vi ønsker å fortsette med fokus på eksport for selv om hele nesten hele Europa er i urolige økonomske tider ser vi forskjeller i markedene som vi kan dra nytte av avslutter Sollie.

Kvalitet

- I Frankrike har vi hatt en viss suksess, sier adm. direktør i Windy Boats Knut Heiberg-Andersen. Vi er så absolutt med i det markedet som er, selv om det utvilsomt er svakere.  Vi tror det beviser at vårt kontinuerlige arbeid med produktutvikling og kvalitet bærer frukter, avslutter han.

Noen tall fra første halvår 2011:

- Verdien av eksporten sank med 15,0 prosent fra 159 første halvår 2010 til 134 mill kr første halvår 2011.

- Eksport målt i antall båter sank med 14,2 prosent fra 817 i første halvår i fjor til 701 første halvår i år.

- Sverige holder førsteplassen med 52 millioner i år mot 40 i fjor, markedsandel 38,1 prosent.

- Tyskland gjeninntar andreplassen til tross for en reduksjon på 4,6 prosent 19 til 18 millioner NOK.

- Sveits holder tredjeplassen med 14 millioner og markedsandel på 10,2 prosent.  - Det er en reduksjon på 18,2 prosent fra 17 millioner i 2010.

- Danmark blir henvist til fjerdeplass etter et fall på hele 64,3 prosent fra 28 til 10 millioner, andel 7,4 prosent.

Powered by Labrador CMS