Seks robuste nyheter som tåler sjø

Disse seks kompaktkamereane takler båtlivet, men prisen og egenskapene varierer.

Publisert

Skal du ha et vanntett kompaktkamera, og ønsker et av årets nyheter kan du velge fra 890 til 3490 kroner. De dyreste modellene er ikke bare mer avanserte, men også mer robuste.

Billigst i klassen

Denne uken kunngjorde Nikon at de lanserer Coolix S31 og AW 110.  Coolpix S31 får en veiledende pris på 890 kroner. Produsenten opplyser i en pressemelding at kameraet vil være i salg fra 21. februar. Kameraet er utviklet for å passe selv familiens yngste. For at små fingre ikke skal komme i veien ved fotografering er blitsen plassert på midten av kameraet. Oppløsningen blir på ti megapiksler, og den får tre ganger optisk zoom. Den skal også kunne filme i HD (720p). Innebygde filtre skal gjøre det enkelt og morsomt å ta bilder som skiller seg ut. For at kameraet skal være lett å bruke er knappene på baksiden ekstra store, og er plassert på hver sin side av skjermen. Ifølge spesifikasjonene skal kameraet være vanntett ned til fem meter, og det skal være støtsikkert hvis du mister det fra inntil 1,2 meter.

Tåler mest vann

Nikon Coolpix AW 110 er er vanntett ned til 18 meter og skal tåle fall helt fra to meters høyde. I tillegg skal det kunne brukes helt ned til ti minusgrader. Mer avansert er det også. Kameraet har integrert GPS, høydemåler og hydrobarometer. Dermed kan du tagge bilder på den høyden eller den dybden de blir tatt. Med innebygd WiFi kan du dele bilder og filmer på sosiale medier. Det sier seg selv at dette er et dyrere alternativ, og prisen til lanseringen 21. februar er satt til 2890 kroner.

11 innebygde filtre

Olympus har også lansert to nye kompaktkameraer som skal tåle båtlivet. Olympus TG-830 er vanntett ned til ti meter, og tåler fall fra 2,1 meter. Produsenten opplyser også at det skal tåle opptil 100 kilo. Føler du at dette er mer robust enn hva du egentlig trenger kan du vurdere Olympus TG-630 som tåler fem meters dybde og fall fra 1,5 meter. Begge kameraene skal virke ned til ti minusgrader. TG-630 har en bildebrikke på 12 megapiksler, mens TG-830 har 16 megapiksler. Begge har et zoomobjektiv fra 28 til 140 mm. Ikke uventet kan begge kameraene også ta opp film. Oppløsningen er full HD, med 1080p.  Kameraene har 11 innebygde filtre som kan gi mye moro både for bilder og film. Veiledende pris for TG-830 og TG-630 er henholdsvis 2390 og 1995 kroner.

Best på lysstyrke

Et annet nytt robust kamera fra Olympus er TG-2, som også er et av de mest lyssterke vanntette kameraene på markedet, med en blenderåpning på fra 2,0 til 4,9. Zoomen er fra 25 til 100 mm. Dette kameraet lanseres under et år etter at Olympus lanserte TG-1. Det nye kameraet skal tåle å gå tre meter dypere enn forgjengeren, altså ned til 15 meter. TG-2 skal også ha bedre batterikapasitet enn forgjengeren. Kameraet har GPS, elektronisk kompass og dybdemåler. Objektivet har en brennvidde fra 28 til 112 mm. Oppløsningen er 12 megapiksler. Veiledende pris for TG-2 er 3490 kroner.

Høy filmoppløsning

Panasonic har også lansert en tøffing som heter Lumix DMC-FT5. Ut fra hva den tåler er den ganske lik Olympus TG-830. Det vil si at den takler fall fra to meter, tåler 100 kilo trykk og takler ti minusgrader. Den er også vanntett ned til 13 meters dyp og har GPS for getotagging. Av vanntette nyheter av kompaktkameraer har Lumix DMC-FT5 den høyeste videoppløsningen med 1920p. Kameraet har Leica DC-objektiv med brennvidde fra 29 til 128 mm. Bildesensoren er på 16,1 megapiksler. En spennende funksjon med Lumix DMC-FT5 er at den kommer med WiFi-støtte og egen app for fjernstyring fra smart-telefon. Hvis du virkelig vil på dypt vann får du også et dykkehus til kameraet, som skal være vanntett ned til 45 meter. Prisen ligger på 3495 kroner.

Powered by Labrador CMS