SeaKing helikoper i redningsaksjon ved Hvaler
SeaKing helikoper i redningsaksjon ved Hvaler

SeaKing helikoper i redningsaksjon ved Hvaler

SeaKing redningshelikopteret fra Rygge reddet mandag kveld en mann opp fra vannet, etter at båten hans sank i Hvaler-skjærgården, skriver Moss Avis

Publisert

Hovedredningssentralen i Sør-Norge fikk melding fra den svenske redningssentralen  igår klokken 17.07 om at en mann hadde problemer ytterst i Hvaler-skjærgården. Det ble umiddelbart iverksatt en redningsaksjon da meldingen gikk på at mannens båt tok inn vann og var i ferd med å synke, og at han måtte hoppe i havet. Ulykken skjedde sør-vest for Akerøya, mellom Asmaløy og Torbjørnskjær, og en massiv redningsaksjon ble iverksatt.

Redningshelikopter og redningsskøyte

SeaKing-helikopteret lettet fra Rygge og redningsskøyta Horn Flyer rykket ut fra Skjærhalden, i tillegg til redningsskøyten Gustaf B. Thordén fra Strömstad og et LifeGuard-helikopter fra Göteborg. Dessuten ble politi og ambulanse varslet på land. Klokken 17.52 - 29 minutter etter at SeaKing lettet fra Rygge - ble mannen plukket opp av vannet, opplyser Hovedredningssentralen i Sør-Norge til f-b.no. Mannen skal ha vært i god behold, men nedkjølt, da han ble funnet flytende med redningsvest. Han ble fraktet til brohodet på Østsiden i Fredrikstad, hvor en ambulanse ventet og kjørte ham til sykehus.

Sank på 200 meters dyp

Mannen var alene i båten, og valgte å hoppe i havet da den tok inn vann. Dette skal ha skjedd etter at han kjørte på en gjenstand i vannet.

Redningsskøyta Horn Flyer plukket opp vrakrester som puter og vester etter at båten hadde sunket. Det skal være mellom 150 og 200 meter dypt på stedet der båten sank. Det var sørvestlig lett bris og rolig på vannet da ulykken skjedde. Båtføreren ble sent mandag kveld konstatert i god form etter å ha blitt sjekket på sykehuset i Fredrikstad. Han har opplyst til politiet at han var på vei fra Sverige til Tønsberg.

Powered by Labrador CMS