Sea Master 280 - Rå svenskehandel!

Glenn Karlsson på Sea Master i Kungshamn kan bygge båter. Hans 28 fot lange steppede skrog hadde vi det morsomt med i 2009. Nå kommer dette i en ny versjon som garantert vil trekke mange nysgjerrige norske blikk.

Publisert

I 2009 prøvde vi en DC utgave med targabøyle. Når den nå kommer i en egen modernisert hytteversjon, vil den kunne konkurrere med både Paragon, North Star, Minor og Targa i denne klassen. Nytt med årets modell er at du altså kan sitte inne, og at akterdekket har flere løsninger enn på den åpne walkaround-utgaven vi prøvekjørte. Kabinene skal være lik, men pantryet er flyttet innendørs. Denne båten kommer også i en versjon for utenbordsmotor.

  

Dette skrev vi om båt og skrog etter testen i 2009:

Med en vekt på 2,5 tonn ble vi særdeles overrasket over responsen i denne båten. Den hadde et markert trykk i akselerasjon fra 28 knop opp mot maks på 39 knop. Skroget gikk meget lett i sjøen, samtidig som det ga inntrykk av og være mye tyngre når sjøene kom rett forfra. I stiv kuling rett utenfor Smøgens klipper måtte vi senke farten, men dagen før i en mer moderat bris, hadde vi ingen problemer med å takle både gammel dønning og krappere småsjø på en halvmeter.

Skroget er noe av det kjappeste vi har kjørt på en sivil båt. Akselerasjonen var som sagt formidabel, noe som gjorde at vi fikk en særdeles leken båt. Åttetalls kjøringen var bare moro. Den la seg over ja, men slapp aldri taket selv om vi stupte inn i svingen i 30 knop. Båten er forholdsvis bred, men V-bunnen på 24 grader gjør at den skjærer bølgene og gir en lite slagete gange selv i stor fart. I følge verftet, så har Sea Master 280 et forbruk på 1,0 liter per nautisk mil i 30 knop. Målt med samme motorpakke som stod i vår testbåt. Samme responsen nøt vi godt av når båten skulle kjøres i store medsjøbølger. Da kunne vi kjøre aktivt og hele tiden holde båten oppe på bølgene og ikke stupe ned i dalen.

Sea Master er en båt med mange bra løsninger. Det store akterdekket kan i ene øyeblikket fungere som et rent åpent fiskedekk. Noen strakser senere er det omgjort til en flott sofa/sittegruppe for åtte personer rundt et spisebord. Setene er klaffet til skrogsidene, og blir derfor ikke i veien når man ønsker å utnytte dekket til andre ting. Fordekket er en gedigen solseng om man ønsker å ligge litt på utstilling.

Det er to kabiner med sovemulighet inne. En stikkabin som måler 122x220, og en større rund sofa som kan gjøres om til dobbelkøye. Det er ikke ståhøyde under dekk, men de lyse veggen gjør det ikke påtagelig klaustrofobisk. Toalettet har helle ikke ståhøyde, men er bredere enn vanlig og virker derfor større enn det er.

Båten har foreløpig ingen forhandler i Norge, men det finnes en representant for merket som kan bistå interessenter.

Tekniske spesifikasjoner:

Sea Master 280 Styrehusutgave 2012

Lengde: 8,50 m

Bredde: 3,00 m

Motor: 200-400 hk

Fart: 20-45 knop

Vekt: 2500 kg

Antall personer: 8

Pris: Cirka 1,1 million svenske kroner  m. D4 260 hk

Pris: Utenbords cirka 700 000 svenske kroner uten motor

Powered by Labrador CMS