Se opp for megayacht

Se, et fly! Det er et luftskip. Nei, det er en yacht.

Publisert

Trodde du at du har sett det meste når det gjelder nye ideer til yachter som beskytter privatlivet? Båtliv har tidligere skrevet om ubåter i yachtklassen, rikinger som går i dybden for privatlivet og skaffer seg en Discovery 1000 til 25 millioner dollar.

Punger du ut med rundt 15 millioner dollar ekstra og har tålmodighet til å vente til 2010 kan du gjøre det stikk motsatte. Når du er lei vannflaten kan du med Aerocraft ML866 stige opp til høyden. Helt opp til 12 000 fot om du vil (3650 meter). Topphastigheten er 222 kilometer i timen og den kan ligge og cruise i luften nesten helt stille.

God plass

Farkosten løfter seg takket være 70 prosent helium. Og ja, den må ha 30 prosent mer for å lette. Det tar den igjen med vinger som vi kjenner fra mer tradisjonelle fly. Kabinplassen er på så mye som 500 kvadratmeter, så plass skal det være nok av. Trolig må du ha mer enn kystskipper for å føre Aerocraft ML866. Den er 64 meter lang og har en bredde på 17 meter. Den maksimale distansen er så mye 5000 kilometer.

Snart på markedet

Produsenten, Aeros, har bygd en modell i skala 1/48 som nå snart skal testes på San Bernadino i Sveits. I full størrelse ventes den å være ferdig så tidlig som i 2010. Prisen er ikke helt sikker ennå, men det antas at den vil ligge på under 40 millioner dollar.

Maritimt tilpasset

Aerocraft ML866 kommer også maritimt tilpasset og produsenten retter også oppmerksomheten mot det private markedet, mot de som ikke ønsker å redusere livskvaliteten, selv om de er ute på reise. Det fristes med god plass og komfort.

Powered by Labrador CMS