Se messenyhetene i Arendal

I dag åpner Sørlandet båtmesse i Arendal. Her ser du flere av nyhetene på messa.

Publisert

Båtliv har tatt en sniktitt på flere av nyhetene som stilles ut på Sørlandets Båtmesse denne helgen. Enkelte av båtene har vi allerede prøvekjørt. Nedenfor får du en kort presentasjon av nyhetene. Se også vår billedspesial.

Skilsø 36 FB

Den lille sørlandsbedriften Skilsø har utviklet en elegant og moderne familiebåt. Dekk og badeplattform er på samme plan, båten har brede nedsenkede dolbord, mye uteplass og en romslig og stor flybridge. Interiøret i denne flytende hytta har et stort volum, og plassfølelsen forsterkes av lyse, moderne og spennende materialer kombinert med funksjonelt design.

Skilsø har også gått litt nye veier med datastyrt formfresing og vakuumstøp, som blir en god dokumentasjon på at gammel byggetradisjon kan forenes med moderne produksjon og design.

Pluss for bruk av bjørk til innredning i stedet for de klassiske tropiske treverkene. Båten virker gjennomtenkt ned til minste detalj, som egne dunker for kildesortering av søppel, og sentralstøvsuger! Båtliv har prøvekjørt Skilsø 36 FB, og du kan lese vår rapport i Båtliv 4, som er i salg nå.

Hydrolift C-27

 Med C-27 satser den fartsglade designeren Bård Eker på familiemarkedet. Dette er en stor og sporty daycruiser med soveplass til fire. C står for kabriolet. Båten har nemlig en kabriolet løsning, som du kan dra på plass med et håndgrep, omtrent som på en bil. Skroget bygger videre på designet til de kjente kjøremaskinen fra Fredrikstadbedriften.

Askeladden C6

C6 er en sporty familiebåt, bygget på en helt ny plattform fra den største fritidsbåtprodusenten i Norge. Med ny design,  moderne farger, samt de smarte Q-løsningene håper Askeladden dette blir en av årets vinnere i båtmarkedet. - Vår visjon er å sette fremtidens båtstandard. Med C6 har vi utviklet cruisersegmentet ytterligere, sier en stolt markedssjef hos Askeladden, Leif Bergaas i en pressemelding.

 

Flere smarte løsninger om bord, som Q-Rope, Q-Table og Q-Bed , har hittil bare vært tilgjengelig på Z8 og Z7, Askeladden sine mest eksklusive modeller. C6 får disse løsningene, samt båtprodusentens siste Q-ide, en Q-Pantry.  C6 er også utstyrt med en todelt kalesje. Med det blir kalesjen usynlig når den legges ned i en skjult kalesjebrønn, akkurat som en liten garasje. Cruisernyheten leveres også med TeakStyle på fordekk, badeplattform og i cockpit. TeakStyledørken er 100 prosent vedlikeholdsfri. Alt for å gjøre livet på sjøen så enkelt og behagelig så mulig. Om bord er det god plass til seks personer. Cruiseren er utstyrt med nye funksjonelle løsninger for hele familien, og har overnattingsplass til fire. To i kabinen og to i Q-Bed.

Nidelv 780

En ny, stor og romslig daycruiser med masse utstyr og virkelig gjennomtenkte detaljer, opplyser Nidelv selv om denne modellen. Her har du og familien alt dere trenger for langturer med masse båtglede. Fantastiske sjøegenskaper bringer dere sikkert fram over lengre strekninger. Leveres også med cabriolet kalesje.

Buster X

Navnet Buster har de siste årene nesten blitt synonymt med aluminiumbåt her til lands.  Nykommeren Buster X tar det velprøvde konseptet et hakk videre. Størrelsesmessig presser den seg inn mellom Buster L og XL, og blir som søstrene også levert med glanslakk både på skrog og i båten. X tilbyr imidlertid noe helt nytt, nemlig uttakbare og flyttbare setebokser. I stedet for en akterbenk har den nye Buster X tre tversgående, låsbare sittebokser som enkelt skrues inn og ut ved hjelp av fire skruer. Dermed er det lettere å rydde ekstra dørkplass når det skal fiskes eller fraktes last.

Øvrige nyheter du kan se i Arendal er: Skipsplast 555, Oceanmaster 620, Taho Q8i, Spornes Weekender 22 og Bella 530 xl, ifølge messearrangør Jan Roger Christoffersen.

Mer informasjon og tekniske data finner du på Norges største båtustilling på nett: batguiden.no.

Mer nyheter fra Sørlandets Båtmesse finner du på batliv.no i løpet av helgen.

Powered by Labrador CMS