Sæby i Danmark

– Vi har hatt mange flere norske båter enn danske, svenske og tyske her i sommer, forteller havnefogd birger Isaksen i Sæby, sør for Frederikshavn i Jylland. Fra Skagen og sørover ligger små havner som perler på en snor langs sandstrendene. Bli med Båtliv på tur til Sæby, hvor Henrik Ibsen hentet inspirasjon til «Fruen fra havet». Barnevennlige strender, fiskerestauranter med delikatesser fra kattegat, sykkelturer i åsene omkring og golfbane er blant attraksjonene i den lille landsbyen.

Publisert Sist oppdatert

SÆBY, DANMARK: Sæby er ikke et sted – det er en sinnstilstand, lokker feriebrosjyrene for «Lysets land», som Jylland kaller seg i markedsføringen av Danmark som reisemål. 

Nydelig mat

Helt innerst i havnen ved flytebryggen ligger tannlege Asbjørn Knutsen og kone med sin nydelige Storø 34 fra 1977. Paret i 70-årene har reist på båtferie til Sæby hvert eneste år i over 30 år, bortsett fra sist sommer da hun var syk. Knutsen mener det har vært en dobling av antallet norske båter i Sæby det siste året. Grimstad-mannen sier han setter pris på de gamle bygningene i byen. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS