Savner småbåtregister for å stoppe båtsnikere

Daglig stikker båteiere fra regninga i Tønsberg Gjestehavn. Havnevakta mener et obligatorisk småbåtregister hadde gjort jobben enklere.

Publisert

Klokken åtte om morgenen starter betjentene i Tønsberg Gjestehavn vekkerunden. Langs brygga, der det er blitt festet til tidlig på morgenen, er det ofte flere båter som har lagt til uten at de har betalt ennå. For at de ikke skal stikke av uten å betale for oppholdet må de vekkes. Det samme gjelder for de som har ankommet i selve gjestehavna.

– Vi hadde sluppet denne vekkerunden om det var obligatorisk småbåtregister, sier Lars Godbolt som er sommeransatt på gjestehavna. Han har akkurat tatt morgenrunden når vi møter han i den nye gjestehavna.

Kan låses fast

Rundt fire båteiere stikker av fra regninga hver dag etter å ha ligget til kai, og de aller fleste er uregistrerte. Enkelte båter blir liggende over flere dager uten at de får tak i eieren, og da han båtsnikeren bli låst fast til brygga inntil regningen er betalt.

– Nå er ikke dette et stort problem. De aller fleste har god moral og betaler for seg. Men et båtregister hadde gjort jobben enklere, og vi hadde sluppet vekkingen. Vi må være litt harde på å vekke på brygga. Ofte er det lokale som har vært her for en fest, og gjerne kommet seint, sier Godbolt.

– De som har ligget til brygga føler vel også ofte at de ikke har benyttet seg av servicen, og føler de ikke trenger å betale, men de har tilgang til vann, strøm og kan benytte sanitærtilbudet på gjestehavna, fortsetter Godbolt.

Kan få straffegebyr

Prisen for en båt på under 40 fot er for øvrig 180 kroner. Prisen er den samme om man ligger til brygga eller i gjestehavna. De som ikke betaler får en giro som må betales innen to uker. Betales den ikke får de tilleggsgebyret.

Powered by Labrador CMS