Satser på solskinn

Goldfish gir gass mot rekordår. Også Brevikstrand Båt ser lyst på fremtiden etter et forferdelig fjorår.

Publisert

«Sjøen for alle», Lillestrøm

Produsenter og selgere av daycuisere ble spesielt hardt rammet av nedgangen i båtbransjen fjor.

– Finanskrise og kald og våt sommer var en drepende kombinasjon, sier daglig leder Magne Hartveit i Brevikstrand Båt. Karnic-importøren forteller at omsetningen falt med ca 60 prosent fra 25 millioner kroner i 2008 til bare ni millioner kroner i fjor.

Den norske båtprodusenten Goldfish fikk smellen allerede i 2008, men klarte raskt å omstille seg til nye båttyper og kunder. En ordre på 87,5 millioner kroner til Forsvaret har gitt selskapet et nytt økonomisk fundament.

Rekord

–  Vi budsjetterer med en omsetning på over 100 millioner kroner i år, og det er ny rekord for oss, sier Henrik Sollie, som er salgs- og markedsansvarlig i Goldfish.

–  Det snur nå. Jeg har solgt flere båter fra jul til i dag enn jeg solgte fra i fjor sommer til jul. Siden jul har Hartveit solgt seks båter, deriblant en 29-foter på «Dra til sjøs»-utstillingen i Bergen i februar.

Goldfish kommer med flere nyheter i år. Blant nyhetene er en 23-foter som ikke rakk å bli ferdigstil til «Sjøen for alle», men som skal være i salg før sommeren.

Brevikstrand Båt stiller ut tre nyheter på «Sjøen for alle»: To nye Karnic-modeller og en amerikansk daycruiser fra Regal.

– Nå satser vi på godt salg på Sjøen for alle» og godt vær til sommeren, sier Hartveit til Båtliv i det dørene åpnes for publikum på «Sjøen for alle» 2010.

 

Båtliv on Facebook

Powered by Labrador CMS