Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Satser på kvalitetsvester fra Tyskland

Tyske Secumar produserer redningsvester i Tyskland og har fått nye importører i Norge.

Publisert

HOVEDBILDE: Daglig leder Kim Aasland og salgsjef Gustav Rygh satser på tyske kvalitetesvester. Fotos: Linn Krogh Hansen.

Firmaet har vært i Norge lenge, men har fått en ny start etter at Gustav Rygh og Kim Aasland tok over agenturet og startet opp på nytt i mai.

Jeg har jobbet i Sjøforsvaret i 10 år. Erfaringen fra flere ulykker er bakgrunnen for ønsket om å finne ut hva som kan gjøres for å finne savnede personer i tåke, regn og dårlig vær.

Der med kom ideen om import av vester fra Tyskland opp, forteller Aasland.

Rygh understreker at de satser på kvalitet med mye håndarbeid, sying, kvalitetssikring av slitestyrke, testing av patroner og utløsermekanisme.

Blant målgruppen er både offshorebransjen, rederier og fritidsfolk. Firmaet var også først ute med indikasjonsvindu og serviceemblem med dato for neste service..

– Vi jobber dessuten med å lære opp folk langs kysten slik at man aldri er langt unna et servicesenter med kvalifisert personale.

Kvalitet og pris

 – Vi ønsker jo også å fronte dette med at kvalitet og pris henger sammen. Billigvester til kr 299,  og kinaproduksjon kan fort være falsk trygghet. Selv om det står "redningsvest" på reklameskiltet skal man ikke stole blindt på dette, understreker Rygh.

To typer AIS-løsninger

Secumar tilbyr to typer vester  med AIS-sendere; en med manuell og en med automatisk utløser.

Safelink R10 er AIS Sart tilpasseti Ultra Racer 150-vesten. Denne senderen koster ca pris ca. 3000. Ultra Racer-vesten 150 koster fra kr 2499.

EasyRescue er en AIS SART som er helautomatisk. Den løser seg ut når to poler får kontakt med vann og ved at vesten blåser seg opp. Denne er også SOLAS godkjent og koster ca. kr 6000.

Toppmodell

Scout 275 3D er toppmodellen for fritidssegmentet. «3D» betyr at lungene på vesten er sydd slik at man enklere blir snudd riktig vei i vannet. Dette innebærer også ekstra oppdrift på mage/bryst-regionen. Denne vesten er tilpasset EasyRescue, altså den automatiske AIS-senderen. Denne koster 5099,- uten sender og 11.099,- med.