Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Satser med Yamaha

Windy ønsker å nå nye målgrupper i samarbeid med Yamaha med Draco 26 RS.

Publisert

>> Se film!

>> Se bildespesial!

Boot, Düsseldorf: Nye Draco 26 RS ble i dag avduket på Boot. Med denne båten vil Windy nå nye og yngre målgrupper. Draco blir forhåndsrigget med Yamaha-motorer, og planen er å selge båtene gjennom Yamahas forhandlernett, i tillegg til flere av Windy tradisjonelle forhandlere.

Bow Rider

Dracoen er en sporty bowrider med stativ for vannski og wakeboard på hekken. Sittegruppen forut er dyp og god, med plass for fem-seks personer. Motorspekteret for 26 RS blir fra 200 til 300 hestekrefter. Toppfarten er oppgitt til å bli et sted mellom 42 og 44 knop. Prisen med 200 hestekrefter vil ligge på om lag 800.000 kroner. Produsenten oppgir toppfarten til mellom 42 og 33 knop.

– Tanken har vært å lage en sporty båt som også er trygg og god å kjøre, sier Heiberg-Andersen. Man sitter dypt og godt i sofaene i baugen.

Les også: Norsk comeback

Se den nye Dracoen (teksten fortsetter under filmen):

Hold deg oppdatert på båtnyheter, følg Båtliv på Facebook

Nytenkning

Enkelte har kritisert Windys nye satsing, og påstått at Draco grunnlegger Kåre Drangsholt ville ha snudd seg i graven over nye Draco 26 RS. Heiberg-Andersen sier at han ville snudd seg for å omfavne nyheten, som han mener representerer nettopp denn typen nytenkningen som Drangsholt i sin tid sto for.

Draco 26 RS er designet av Windy-designer Hans Jørgen Johnsen, og den bygges på Model Art i Polen, der Windy produserer sine mindre modeller. Båten er håndlaminert og veier rundt 1900 kilo.

Draco 26 RS  har den rette og brede baugen, som nå er så populær. Linjene er moderne, men samtidig med et visst klassisk preg. Den nye 26-foteren vil om kort tid få en lillesøster på 23 fot, forteller Heiberg-Andersen.