Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Samme surfepris i hele verden

Norske Seek and Find har utviklet en løsning for å surfe og ringe til samme pris, uansett hvor i verden du skulle ta båtturen.

Publisert

Det er det norske firmaet Seek and Find AS som har utviklet løsningen, som består av noe så enkelt som et SIM-kort. For å holde det på et enkelt nivå har de også utviklet en Wi-Fi-router, som også har en lav pris, sammenlignet med konkurrenter på markedet. Wi-Fi-routeren er enkel i bruk, og i redaksjonen har vi allerede testet den.

Etter å ha koblet den opp er det bare å logge seg på trådløst med opptil fem enheter. Med routeren fikk vi med et SIM-kort som kan brukes for datatrafikk. Prisen per megabyte for prepaid er 0,90 kroner, uansett hvor du surfer fra i verden. Det vil si at det ikke er et abonnement, men du forskuddbetaler det du tror du vil bruke, og fyller på etter hvert.

Farvel til dyre utenlandssamtaler

Nylig har Seek and Find også lansert mulighet for å ringe med SIM-kortet. For 525 kroner måneden kan man da surfe så mye man vil, og  ringe så mye man vil uten ekstrakostnader til fasttelefon hjemme og i landet man besøker. Denne ringeavtalen gjelder fra 119 land. Man ringer da ubegrenset til 70 land. Er man for eksempel i USA, ringer man gratis innad i USA, samt gratis til fasttelefon i Norge, i tillegg til 70 andre land.

– Prisen for å ringe mobil er også sterkt redusert. Man sender også gratis tekstmeldinger, sier Frode van der Laak i Seek and Find. Han forteller at selskapet er godt i gang med å bygge opp partnere rundt om i verden, også i Norge.

Forbrukervennlig

0,90 kr per megabyte er et dyrere alternativ til et norsk abonnement. Derfor brukte vi et tvillingkort med norsk abonnement i routeren. Vi skal likevel ikke langt over grensen før det blir dyrere å surfe med et norsk abonnement, og det er da man med fordel kan sette inn det medfølgende SIM-kortet.

Prisen for routeren er 790 kroner, og det er ingen binding. SIM-kortet har heller ikke abonnement, så her binder man seg ikke opp til noe. Kontoen fyller man opp etter behov.

– Vi har lagt opp til at man ikke binder seg opp om man skal utenlands. Det vil si at man betaler kun månedsprisen for den tiden man er ute og reiser. Er man i Hellas eller i Tyrkia og seiler, betaler man kun 525 kroner måneden den tiden man er der. Da surfer man så mye man vil uten å bekymre seg for kostnadene, og man ringer også gratis til fasttelefoner hjemme i Norge og selvsagt prisgunstig til andre land, sier Laak. Han forteller at de jobber med å utvikle et virituelt SIM, som lanseres neste år. Det betyr at SIM-kortet lastes ned over nett, og ikke er fysisk installert.

– Dette er under utvikling med nShield, der Seek and Find leverer og utvikler denne teknologien, som vil fungere sikrere sier Laak.

Seek and Find AS henter nå inn ti millioner kroner mer i egenkapital. I fjor omsatte selskapet for 3,7 millioner kroner med et godt pluss-resultat, mens de var i utviklingsfase for disse nye produktene.