TURBULENT ÅR: Etter et år som fungerende generalsekretær er Endre Solvang nå fått jobben.
TURBULENT ÅR: Etter et år som fungerende generalsekretær er Endre Solvang nå fått jobben.

Samme lederskap etter turbulent år i KNBF

Mange ønsket jobben som generalsekretær i KNBF etter at Reidar Kjelsrud ble bedt om å slutte for halvannet år siden. Valget falt på nærmeste kandidat.

Publisert Sist oppdatert

Det har vært et år med en liten rekke komplikasjoner for Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF). I fjor ble generalsekretær Reidar Kjelsrud overraskende bedt om å slutte. Assisterende generalsekretær Endre Solvang trådte inn som fungerende. Litt tidligere hadde president Kai Schøne valgt å trekke seg fra vervet fordi han var uenig med styret. Dermed rykket visepresident Egil Olsen opp som fungerende president i båtforbundet.

LES OGSÅ: Profil av Reider Kjelsrud

22 søkere

Da KNBF lyste ut stillingen som generalsekretær i februar kom det inn så mange som 22 søkere. Mange av søkerne hadde høy kompetanse. Fire av søkerne ble kalt inn til intervju, deriblant fungerende generalsekretær som endte opp med jobben. Kommunikasjonssjef Geir Giæver, som også har fungert som en talsmann etter at Kjelsrud sluttet, skriver i en pressemelding at prosessen har vært grundig.

Kunngjorde i forrige uke

I pressemeldingen som kom i dag skriver Giæver at forbundsstyremøte gikk ut med valget av generalsekretær i Trondheim i forrige uke. President Egil Olsen kunngjorde at Endre Solvang hadde fått tilbud om stillingen.

Solvang er 54 år og har jobbet i KNBF som assisterende generalsekretær fra 2006.

– Han kjenner organisasjonen meget godt og har jobbet med regioner, komiteer og medlemsforeninger hvor fokus har vært organisatorisk utvikling og vekst. Videre har han hatt ansvar for momskompensasjons-ordningen siden innføringen i 2010, hvor det er tilbakeført 26 millioner kroner til våre medlemsforeninger, skriver Giæver i pressemeldingen.

Brøt avtale

Foruten et turbulent år på ledernivå det siste året har også KNBF fått kritikk for valg av mediepartner. Avtroppende redaktør Hans Due i Båtmagasinet raste mot KNBF etter at forbundet inngikk en avtale med Båtens Verden om mediesamarbeid, lenge før fristen for en eventuell fornyelse av avtalen.

I en e-post til KNBF med kopi til en rekke bransjekolleger og flere av forbundets samarbeidspartnere kom Due med krass kritikk av både forbundet og bladet Båtens Verden.

Les hele artikkelen

– Båtmagasinet har brukt mange hundre tusen kroner hvert år på dette samarbeidet, som vi mente var til glede og nytte for begge parter. Båtmagasinet sa opp avtalen 23. oktober i fjor. Oppsigelsestiden var seks måneder slik at kontrakten skulle løpe til slutten av april. Vi signaliserte samtidig at grunnen var at vi ønsket å reforhandle avtalen for at Båtmagasinet skulle få noe mer uttelling for investeringene. Etter møter mellom partene ble det presentert et tilbud til ny avtale, skrev Due. Den avtroppende redaktøren kritiserte også valg av mediepartner.

– KNBF og dets medlemmer har kunnet nyte godt av å ha en samarbeidspartner med et stort, trygt og sikkert mediehus i ryggen. Nå har organisasjonen valgt en annen samarbeidspartner som består av delvis ufaglært og ulønnet arbeidskraft og til en langt dyrere pris etter hva vi har erfart, sier Due.

Verken ledelsen i KNBF eller Båtens Verden ønsket å kommentere denne nye avtalen.

 

Powered by Labrador CMS