Salget opp ti prosent

Hittil i år viser motorsalget en oppgang på 10,7 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Publisert

Så langt i år viser motorsalget en oppgang på 10,7 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Dette fremkommer av ferske bransjetall fra Norboat, båtbransjeforbundet i Norge. Samtidig rapporteres det om godt salg av båter på Sjøen for alle, så mye kan tyde på at bunnen er nådd og at båtbransjen igjen går lysere tider i mote, melder Norboat i en pressemelding.

-    Selv om salget av båtmotorer har vært godt de siste årene, har vi sett en jevn nedgang siden toppåret 2006, og i 2009 lå salget litt under gjennomsnittet for de siste 20 årene. Nå ser imidlertid trenden ut til å ha snudd, og vi registrerer en økning i motorsalget med over 10 prosent fra fjoråret. Motorsalget gir tradisjonelt en god indikasjon på båtmarkedet forøvrig, og den positive trenden bekreftes gjennom godt salg av båter på Sjøen for alle. sier Erlend Prytz som er adm. direktør i båtbransjeforbundet NORBOAT som arrangerer messen. 

-    Vi har også ferske tall fra en undersøkelse som InFact har gjennomført for NORBOAT og de viser at svært mange nordmenn er interessert i båtliv, faktisk er halvparten av alle nordmenn i en fritidsbåt i løpet av et år.  Jeg tror bunnen er nådd og at vi nå ser en lysning i markedet selv om veksttakten nok blir roligere enn det vi så opp mot 2007, avslutter Prytz.

 

Godt messesalg

– Vi har alltid forhåpninger til marked, men er realistske, men dette har vært utrolig spennende og givende.  Dette er oppmuntrende og motiverende, sier Knut Heiberg-Andersen, adm.dir. i Windy Boats.

 

– Vi har solgt meget bra på Sjøen for alle så langt sier salg- og markedssjef Stein-Harald Jørgensen i Erling Sande AS.  På enkelte produkter er vi langt over forventningene og dette reflekterer et skift i markedet som vi har sett den siste tiden.  Blant annet er våre speedsjarker (lukkede styrehusbåter) veldig populære.  Videre vet vi at overliggerne fra finanskrisens start er borte og nå ser vi økende etterspørsel, særlig godt selger våre Suzuki motorer i størrelse 50 til 150 hk godt.

– Vi er utvilsomt på vei oppover. Det er stor interesse blant kundene og det kjøpes båter på Sjøen for alle nå.  Spesielt nisjeproduktene selger best på denne messen for oss.  Et eksempel på dette er Askeladden P66 Pilothouse som har fått en fantastisk mottagelse fra både kunder og besøkende forhandlere fra hele landet.  Her på messen har våre forhandlere solgt utrolig godt og vi ser at markedet for båter i pilothouse klassen nå er populære over hele landet, sier markedssjef Leif Bergaas i Askeladden Boats AS.

– Årets Sjøen for alle er en flott messe. Vi ligger godt foran budsjett og har solgt flere båter, blant annet en 35 fots Marex Cabriolet Cruiser til godt over 2 millioner, sier Stian Wesøy i Marex. . 

Nøkkeltall

I fjor ble det solgt 18.120 utenbordsmotorer i Norge, hvilket er en reduksjon på ca 24 prosent, fra 23.712 i 2008.  I toppåret 2007 ble det solgt 30.602 enheter, så salget har falt 40,8 prosent fra 2007 til 2009, hvilket er omtrent likt med estimater for totalmarkedet. Norge er fremdeles et småbåtland, gjennomsnitts hk er på ca 40, hvilket er lavere enn nesten alle land i verden med unntak av Finland.  Det har vært solgt svært godt med båter og utstyr på Sjøen for alle så langt.  Besøket på Sjøen for alle er ca ni prosent ned.

 

 

 

Powered by Labrador CMS