Så stjålet båt, ville kjøpe den

Tirsdag morgen oppdaget Terje Bliksvær at demobåten hans var stjålet. Båten var godt merket med telefonnummer og til salgs på hele skrogsiden. På kvelden ringer en kjøpelysten kunde som hadde sett båten parkert i Hvitsten.

Publisert

-Vi hadde egentlig solgt demobåten vår til en kunde i Salangen i Troms, og vi

hadde jobbet på den hele mandag utenfor verkstedet vårt i Drøbak. Den stod klar på låst henger for at vi skulle gjøre den klar for levering. Den hadde heldigvis fortsatt både telefonnummer og til salgs logo på hele skrogsiden, så den var ganske i øyen fallende, sier Bliksvær.

Båten er en 21-fots TB-speedsjark med 115 hk på hekken. Ny av året, og den har fått mye oppmerksomhet i båtpressen på grunn av den lave prisen. Både vi i Båtliv og VG har hatt større oppslag på båten.

Han reiste så hjem ved 19-tiden mandag og folkene i nabofirmaet dro ved 21-tiden. Dagen etter var han tilbake på kontoret ved åttetiden, men oppdaget ikke at båten var borte med det samme.  

-Rundt klokka ti fikk jeg tid til å se på andre ting, og da jeg kikket ut så jeg at noe manglet. Det gikk noen sekunder før jeg reagerte og oppdaget at det var tomt på båtplassen, sier Bliksvær.

Han ringer så politiet og melder fra, får først time dagen etter kl 0900 for å komme og anmelde saken på politistasjonen på Ski. Så varsler han forsikringsselskapet som skal sende skademelding, og varsler samtidig båtblader og lokalaviser med bilde av båten i håp om at noen skal hjelpe han å etterlyse den.

Så ved sekstiden samme kveld ringer det en kar som er interessert i båt. Synes den båten han ser stå på torget på Hvitsten ser flott ut, akkurat noe han kunne tenke seg. Prisen på kr. 149.999,- står med fete bokstaver på skrogsiden sammen med telefonnummeret til Bliksvær.

-Dæven, den trodde jeg var "long gone", og i Polen eller et annet land i østeuropa allerede. Jeg ba han vente litt til jeg kom ned. Tok med en gave og raste nedover til Hvitsten. Der sto båten pent parkert og uskadet, påmontert ett par hengelås som jeg aldri har sett før, men de var ikke koblet til noe annet. Det var bare å hekte på henger å dra hjem. Men først takket jeg selvfølgelig innringeren, ga han gaven og klar beskjed om at  ønsket han å kjøpe båt skulle han få ett meget spesielt tilbud, sier Bliksvær.

Powered by Labrador CMS