Rush for båtlappen
Rush for båtlappen

Rush for båtlappen

Blow Maritime melder om enorm interesse for båtlappen. De siste to ukene har de kurset 150 personer frem til båtførerbeviset, men skjeller ut myndigheten for slett informasjonsjobb.

Publisert

-Vi i Blow ser nå at trenden snur. At det ville bli et rush kom ikke som noen overraskelse, og vi merker en god holdning og interesse blant våre elever. De siste to ukene har vi kurset 150 personer i alle aldere. Flere og flere kursdeltakere er blant de som ikke er pålagt å ta den, men kommer av egen lyst og har hørt om oss via tidligere kursdeltakere. De beste opplevelsene på sjøen starter på land. Å ta båtførerprøven skal være gøy, sier Marcus Soknes som er en av tre instruktører i Blow Maritime.

Dette har ikke kommet gratis, mener de tre instruktørene som i dag driver Blow marine.

-Vi mener myndighetene har gjort en slett jobb på informasjonssiden. Mye rot og uklare beskjeder har flydd gjennom lufta i flere år nå, sier Marcus Soknes, instruktør i Blow Maritime.

All tre gründerne bak Blow Maritime har lang erfaring på sjøen, men likevel så unge at de skjønner at det å lære må krydres med gode historier fra det virkelige liv på sjøen. De krydrer gjerne undervisningen med historier fra stillehavskrysning, eller gjennom sjøforsvaret maritime historie. En av instruktørene er nettopp kommet hjem fra en seilas på 15 000 nautiske mil fra Kanariøyene til Solomonøyene i Stillehavet.

-Ved å vise til faktiske opplevelser, og å snakke om farer på en positiv måte, merker vi at pensumet lettere faller på plass med glede. Uvitenheten har skapt uro og knust mange båtdrømmer, sier Soknes.

Av de som kommer til Blow Maritime for kursing er det kun ca 50% som har erfaring fra Båtliv.

-Dette er et positivt eksempel på at mange som ikke har tilgang på båt også tar lappen som resultat av regelen, sier Soknes.

Powered by Labrador CMS