Råtøff Ranger fra Paragon

Paragon 25 kommer nå i en helt ny åpen versjon. Vi har sett den i helgrå som på bildet over, men Nimbus som nå bygger båtene mener den skal være i hvit. Er ikke det vel bleikt?

Publisert

Nye Paragon 25 Ranger er blitt en vannvittig tøff båt. Her styrker det finsk-svenske båtmerket sine odds hos matcho kunden som ønsker noe helt annerledes. Nimbus har store forventninger til den nye Ranger utgaven, som garantert vil kunne bli en stor hit blant hyttefolk med trang til å skille seg ut. Det blir plass til både et lite tolaett og to senger i kabinen foran. Walkaroundkonseptet beholdes og dcen kjente pølse fenderen rundt hele båten er en selvfølge for Paragons båter.

Både Paragon 25 og 31, som er på markedet i lukkede hytteversjoner, har fått et meget godt rykte. Båtene brukes også av politi og redningsetater i Skandidinavia, og produsenten tror vel at den nye Ranger-utgaven vil passe perfekt til slikt ”arbeid”. Skroget på Ranger har vi testet, og her kan vi bare si at dette er blant det ypperste som finnes i denne klassen. Med en sylskarp baug og en v-bunn på hele 27 grader, deler den motsjøene som Moses gjorde med dødehavet.

”Dressed for the Occation”

-Med denne båten får vi et nytt og enda tøffere familiemedlem i Paragonfamilien. Dette er en båt hvor folkene om bord må kle seg for anledningen, og godta at vær og vind herjer med dem året rundt, sier markedsdirektør Jonas Göthberg.

Og filosofien bak Paragon er nettopp dette at folk som eier disse båtene skal like å utfordre både seg selv og naturen året rundt. For dette er så definitivt ikke en båttype du trenger å stue bort i september.

Dette er den siste båten Jan Erik Viitala tok frem før han solgte Paragon til Nimbus, og selv ble gründer i selskapet som i dag bygger XO-båtene. Han kunne også vise oss bilder av båten i helgrått og hvor alt metall om bord var mattsvart. Båten skal jo hete Ranger og Viitala mente at Nimbus godt kunne være mer dristig å lage båten i grått slik han først hadde foreslått når han tok frem denne båten.

Lengde: 8,10 m

Bredde: 2,90 m

Dyptgående: 0,90 m

V-bunn: 26,5 grader

Vekt: 2 990 kg

Drivstoff: 320 lit

Vanntank: 40 lit  (tillegg)

Septik: 40 lit (tillegg)

CE-kategori: B

Max vek/personer: 6 pers / 645 kg

Soveplasser:2

Volvo Penta Motorer

D4-225 (165kW, 225hp)    32 kts

D4-260 (191kW, 260hp)    35 kts

D4-300 (221kW, 300hp)    37 kts

Powered by Labrador CMS