Råtassen på plass

Det er bare en dag igjen til «Sjøen for Alle» åpner portene. Aktivitetsnivået er på topp. Se vår bildespesial fra forberedelsen til messa og ankomsten til en av messas mest spektakulære båter.

Publisert

» Se vår bildespesial!

Båtliv var til stede mens messehallen ble gjort klart for publikum. Hvit plast rives av, og båtene kommer fram en etter en, de støvsuges, vaskes og poleres.

En av de mest spektakulære båtene er Goldfish 36 RIB Pro. Båten er akkurat ferdig. Produsenten rakk en rask prøvetur dagen før. RIBen skal være med i verdens tøffeste offshorerace, Storbritania rundt neste år. De lengste dagsetappene er på over 200 nautiske mil. Under prøveturen klarte den en hastighet på 81 knop.

En så spektakulær båt må også ha en spektakulær stand på messa. På forhånd har produsenten sveiset en aluminiumskrybbe. Med biler parkert innenfor svingradiusen til den gigantiske båthengeren ble det allerede en ufordring da den 36 fot store båten skulle inn i messehallen. Deretter kom en lastebil med egnet kran og fikk løftet den opp på krybben, som deretter satte båten i cirka 45 graders vinkel.

Powered by Labrador CMS