Rommelig amerikaner

Amerikanske Stingray tilbyr en 25-foter med ståhøyde under dekk, bad med dusj og to kabiner for bare 585.000 kroner.

Publisert

Få båter kan måle seg med amerikanske Stingray 250 CS når det gjelder plass for pengene. På grunn av lav dollarkurs fosser de amerikanske båtene nå inn på det norske markedet.

Amerikanerne er verdens største fritidsbåtprodusenter. Stingray lager 25.000 båter i året, og i fjor ble det solgt 22 Stingray 250 CS i Norge. – Det folk faller for er plassen, sier importør Geir Anundsen i Stingray Boats Norge til Båtliv.

Under dekk finner du en kabin med dobbeltkøye akterut. Forut er det en salong som kan gjøres om til dobbeltkøye. På babord er det bysse med kokebluss og mikroovn. Toalettet har dusj.

–    Varmtvann, mikroovn og automatisk brannslukningsutstyr i motorrommet er standardutstyr på denne båten, sier Anundsen.

Utstyrt med 270 hk bensinmotor fra Volvo gjør Stingray 250 CS nær 40 knop. Båtliv har prøvekjørt båten ved Færder fyr denne uka. Den går fint i sjøen og ligger godt på vannet. Stingray har et patentert stepskrog  med dyp V-bunn, som ifølge produsenten gir god bæring, gunstig drivstofføkonomi og lav planingsterskel.

Ikke alle vil påstå at Stingray 250 CS er vakker. Den er høy og klumpete i designet, slik det må bli når man skal ha ståhøyde på 180 cm under dekk i en 25-foter. – Dette er mye båt for pengene, sier Anundsen.

Flere båt-og utstyrsnyheter finner du på  www.batguiden.no - Norges største båtutstilling på internett.

Powered by Labrador CMS