Rekordstor dugnad under vann

Etter dugnadssuksessen i fjor legges det opptil nytt dykk med verdensrekord i oktober.

Publisert

Dugnaden i fjor ble gjort i Smedasundet i Haugesund i november i fjor. Nå har arrangørene Åge Wee og Willy Smedsvig bestemt seg for å rydde mer avfall fra havbunnen. Lørdag 19. oktober legges det opp til nytt dykk og verdensrekord.

I fjor var det med 40 dykkere på  undervannsdugnad i Smedasundet der hele 40 dykkere, med deltagere fra Karmsund havnevesen, brannvesenet og en rekke lokale bedrifter. Under flere timer med opprydding ble det hentet 32 kubikk – eller hele 5,5 tonn søppel – opp fra havbunnen. Undervannsdugnaden, også kalt ”Project Aware Smedasund”, ble en så stor suksess at arrangørene nå ønsker å gjennomføre en ny dugnad, men denne gangen siktes det høyere.

– Det ligger fortsatt så mye søppel i havnebassenget at dersom mange nok slutter seg til prosjektet vil dette bli verdensrekord. Etter hva vi forstår er den eksisterende rekorden 15 tonn avfall i et dykkerprosjekt utenfor Thailand – vi kan samle mer enn dette bare i Haugesund, sier Åge Wee i en pressemelding.

Prosjektet har ifølge pressemeldingen allerede hentet inn flere sponsorer og har sikret seg fire kranbiler og to båter med krankapasitet. Dermed kan man hente opp større mengder og større objekter fra havbunnen enn i forrige dugnad. Det vil i år som i fjor bli servert mat og effekter til dykkerne, og overskuddet vil gå til å premiere deltakerne.

– Om vi kan samle 70 dykkere, noe vi har stor tro på, vil vi ikke bare rydde sundet en gang for alle, men også kanskje få plass i Guinness rekordbok. Det burde være en motiverende faktor for alle deltakerne, som vi mener gjør en stor innsats for byen, sier dykkerleder og arrangør Willy Smedsvig.

Powered by Labrador CMS