Dyr promille i mikroskopisk båt

En 51-åring som fikk trøbbel med store bølger i sin ni fots jolle med en firehester på hekken må betale dyrt for miseren. Han hadde en promille på 1.03, og boten ble 10.000 kroner.

Publisert

Det var 31. august i år at Hundvåg-mannen kullseilte utenfor Oljemuseet i Stavanger med den lille båten. Han hadde på seg kraftige støvler og en tykk jakke, og kom seg ikke i land før noen fikk kastet ut en livbøye.

Jollehavariet resulterte i politietterforskning, og i tingretten innrømmet mannen at han hadde drukket øl under båtturen - i tillegg til at han hadde inntatt litt kodein før han la ut på tur. Ifølge Rogalands Avis tok han også mer kodein for å roe nervene etter uhellet.

Kodein er et opiat som er i slekt med morfin, og finnes i en del legemidler.

I formidlende retning trakk retten frem at en jolleferd med så liten påhengsmotor neppe utgjorde det helt store farepotensialet, men tingrettsdommerne mener likefullt at 51-åringen bør få en følbar reaksjon. De to kodeindosene og ølet ble anslått til å ha gitt en samlet promille tilsvarende 1,5-2,0.

Tingretten valgte å frifinne ham for bruk av narkotisk stoff etter en situasjon som kunne føre til politietterforskning, men han ble dømt for promillekjøringen: Båtturens pris ble dermed hele 10.000 kroner i bot og 15 dagers betinget fengsel.

Powered by Labrador CMS