Riva og Ferretti solgt til Kina

Et av verdens mest legendariske båtbyggerier er solgt. Gruppen av kreditorer som styrer Ferretti-gruppen har solgt 75 prosent av det italienske yacht konglomeratet til en kinesisk anleggsmaskin-produsenten.

Publisert

En majoritetsandel i Ferretti-gruppen har i dag blitt kjøpt opp av den kinesiske Shandong Heavy Industry Group-Weichai Group. Dette kom frem på en pressekonferanse i dag i Jinan i Kina. Kjøpesummen skal være 374 millioner Euro ( i underkant av tre milliarder norske kroner). Ferretti vil beholde sin eksisterende ledelse, og sitt hovedkontor og produksjonsanlegg i Italia.

Uttalelsen bemerket at Ferretti kreditorer avtalt å selge 75 prosent av de italienske konglomerat til Shandong Heavy for € 178m av egenkapital investeringer og lånefinansiering av € 196m. The Royal Bank of Scotland Group Plc og Strategic Value Partners LLC vil også overta 12,5 prosent andeler i Ferretti gjennom et € 25m egenkapital injeksjon og gjeld til egenkapital swap. Ferretti kapitalstruktur vil være fullt omstrukturert med gjeldsreduksjon til rundt € 120m.

-Utvikling av yachtvirksomheten er et av konsernets strategiske mål for de neste fem årene. Gjennom oppkjøpet vil konsernet samarbeide tett med denne verdenskjente yachtbyggeren. Dette gir Ferretti nødvendige muskler og nye kanaler til et kapitalsterkt marked, samt andre ressurser som hvor det kan ekspandere mer effektivt inn i nye markeder, sier Tan Xuguang, formann i SHIG-Weichai Group.

-Vi er sterkt overbevist om at dette partnerskapet vil føre til svært tilfredsstillende resultater, og vil gi Ferretti Group med en sterk kapitalbase som vil tillate utvikling av langsiktige vekstplaner. Dessuten Kina er en av de raskest voksende markeder for yacht-sektorene, og har et stort potensial for de kommende fem til ti år, sier Norberto Ferretti, formann i Ferretti Group, i en uttalelse .

Shandong Heavy er Kinas femte største utstyrsprodusenten. Den produserer bulldosere, biler og motordeler og landbruksutstyr. De sysselsetter om lag 40.000 mennesker over hele verden.

Powered by Labrador CMS